用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 學校係咪好著重英語?K1用英語 interview 嗎? ...
go

學校係咪好著重英語?K1用英語 interview 嗎? [複製鏈接]

學校係咪好著重英語?K1用英語 interview 嗎?
   1    0    0    0

cammywong1225 發表於 12-11-1 15:56
學校係咪好著重英語?K1用英語 interview 嗎?
其實KV中英語都好著重,所有通告都以英文為主,K1係用中文interview!

引用:Quote:cammywong1225+發表於+12-11-1+15:56

原帖由 Amymichelle 於 12-11-01 發表
其實KV中英語都好著重,所有通告都以英文為主,K1係用中文interview!
請問有冇教普通話?謝謝

MamaPun 發表於 12-11-30 09:07
請問有冇教普通話?謝謝
K2開始有,但都只限係唱下歌仔,如果要正統嘅普通話就要出去學喇!

引用:Quote:MamaPun+發表於+12-11-30+09:07+請問

原帖由 Amymichelle 於 12-11-30 發表
K2開始有,但都只限係唱下歌仔,如果要正統嘅普通話就要出去學喇!
出外學普通話,仲要學游泳,學琴/第二種樂器,興趣學下畫畫/跳舞/奧學…

我諗起都嘔血。邊有時間陪佢,向父母致敬

中數比英文好D

回復 Amymichelle 的帖子

我反而鍾意佢教中文的方法...K2已教小朋友學部首名稱同筆順

引用:回復+Amymichelle+的帖子 我反而鍾意佢教

原帖由 dicktam 於 12-11-30 發表
回復 Amymichelle 的帖子

我反而鍾意佢教中文的方法...K2已教小朋友學部首名稱同筆順 ...

本人同C6都鍾意KV中數比較強,因為覺得要搵一個好嘅中文老師比揾英文老師難,而KV嘅數學亦有自己一套教學方法,自理能力學習也相當好,所以我地對該校嘅教學方法好有信心!小女現在KV就讀K1,課餘時間就學普通話,英文oral單對單,同畫畫~全部也是一星期一堂!我是一個Ftm,自己也會教佢英文!因為我地深信訓練小女語文能力強係好重要!

回覆:學校係咪好著重英語?K1用英語 interview 嗎

朋友個小朋友,返左K1 一個學期,日日返屋企就係扮先生exactly 背返先生教的野。即係佢在學校已經不停重複讀左好多次,呢個死背的學習模式不是太靈活,不過應該幾適合打算在本地一路升學的學生。這就是KV的強項。

回復 amberpan7 的帖子

KV 確係傳統教學型
‹ 上一主題|下一主題