用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DBSPD 2nd in
go

DBSPD 2nd in   [複製鏈接]

DBSPD 2nd in 有通知了嗎?
聽聞阿仔有個同學仔2nd in 了,佢哥哥都係讀DBS!

19    0    0    0

請問佢係收信OR 收CALL?

即係OLD BOY先2ND IN?
普通嘜都無關係的要等到幾時先收到通知傢?

咁快已經2ND IN左?? 唔係啩, 唔係話11月中先開始2ND IN咩, 11月頭先有消息通知幾時IN嘛? 唔係咩? 我早2日打去學校問黎, 都話未知幾時出2ND信同電話, 不過以之前例子, 應該係收左電話先架(如入到2ND IN的話).

有無其他家長有消息呀? 分享吓吖!!

回覆:DBSPD 2nd in

收到的請confirm.
唔好發放假消息嚇人,大家已很緊張了

Winnie0615  Agree x 1000000000000  發表於 12-11-1 14:25

引用:咪玩啦,+得閒手多就整埋呢d+假消息.++會嚇

原帖由 koala_choco 於 12-11-01 發表
咪玩啦, 得閒手多就整埋呢d 假消息.  會嚇親好多人架.
好得閒呀,發放假消息,我只係今旱聽到個家長咁講咪問下有冇人知!唔好小人之心!

Winnie0615  唔好激動, 其實大家都係心急啫, 個個父母都著緊自己小朋友架嘛~ relax~  發表於 12-11-1 14:26

引用:Quote:原帖由+koala_choco+於+12-11-01+發

原帖由 nc2000 於 12-11-01 發表
好得閒呀,發放假消息,我只係今旱聽到個家長咁講咪問下有冇人知!唔好小人之心!

...
咁你明早問下果位家長啦!唔該晒!

Old boy 冇得in先㗎,等多一星期啦!都差唔多㗎喇。

照以往經驗,全部有2nd intv的都在同一個period收電話或信,最多只差幾日,大家耐心D等下啦!

引用:照以往經驗,全部有2nd+intv的都在同一個pe

原帖由 99699 於 12-11-01 發表
照以往經驗,全部有2nd intv的都在同一個period收電話或信,最多只差幾日,大家耐心D等下啦!

...
各位,while 我而家都係part of the problem.  不過唔係收到call真係唔好reply 。我今年每次見到呢條水got updated 我個心都跳左出來。大家拍硬檔。唔好咁玩法。謝謝!

引用:照以往經驗,全部有2nd+intv的都在同一個pe

原帖由 99699 於 12-11-01 發表

...
各位,while 我而家都係part of the problem.  不過唔係收到call真係唔好reply 。我今天每次見到呢條水got updated 我個心都跳左出來。大家拍硬檔。唔好咁玩法。謝謝!

其實點解要電話通知,萬一聽唔到電話,學校係唔係馬上取消資格,再搵第二個代替呢,有冇人知啊?

有 Missed call display 自己打番去咪ok?

我之前聽briefing時講, 2nd intv會係13-30/11呢段期間進行。

回復 bear2233 的帖子

朋友分享幾年前經驗, 今天收電話, 明天去IN, DBS 不會給你時間去準備的.

不論2nd in 或者reject, 都希望有信通知, 等自己死心.

當年我miss咗call,之後打比我老公,過2天收到信,幾日後才面試。聖誕前會收到offer or reject 信,冇 2nd in 都會收到reject信的。

回復 XYZABC 的帖子

請問reject 信是一次過寄, 還是分批, 沒有2nd in 的可以早點收到呢? (對自家兒子超沒信心, 想早點死心, 哈哈).

一次過寄的。

引用:當年我miss咗call,之後打比我老公,過2天收

原帖由 XYZABC 於 12-11-01 發表
當年我miss咗call,之後打比我老公,過2天收到信,幾日後才面試。聖誕前會收到offer or reject 信,冇 2nd i ...
second in 要 in 家長嗎?

‹ 上一主題|下一主題