用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st. cat interview之後感
樓主: breadbb
go

st. cat interview之後感   [複製鏈接]

回覆:bettywong80 的帖子

Thanks!! Bettywong80

回覆:st. cat interview之後感

題外話: 想問 sc 係咪採取少班教學? 每班有幾多個小朋友上?

回覆:宏心 的帖子

有D父母in樓下k都係咁,佢地唔係因為名校而閙,係唔肯定自己的子女

引用:Quote:原帖由+baby_tigger+於+12-11-01+發

原帖由 sbux 於 12-11-01 發表
呢D 學校一interview 每次都引晒D 人生百醜出嚟
Agree very funny

題外話,我囡group in  時,5個小朋友一齊玩lego,有個女仔系大B來架,因為見佢比同枱既小朋友大好多,佢砌佐好大個building, 用佐好多Lego, 我見阿囡同另外幾個小朋友前面得果幾塊lego,我個囡覺得好無隱,起身行下,比老師話做咩唔做好啊

回復 webpaupau 的帖子

係呀,舊年我個女都係,有些學校的老師都有讚我個女,我都以為OK,點知????waiting囉,平常心吧,反而無讚同抱着唔一定得的心態(即平常心)反而中咗.

在面試的第二Part,其實一入課室即開始計分,還是坐埋老師枱那刻先開始計呢?阿仔在課室等候時坐不定喔!

我個仔今日 in 時走開去個籃度攞玩具
我覺得機會有點秒茫

回復 kellywu 的帖子

Would you mind to tell me what time you have interview today?Thx

請問group in 大概幾耐呢?

樓主講得好ARM, 填問卷時都無"甲"到阿女做緊咩...只係聽到老師叫佢做嘢, 又要佢行去另一邊攞嘢...我重係填唔唒份FORM, 個老師話: its ok, we dont care parents finish the form or not"...先明白佢地個用意

引用:Quote:原帖由+siumanma+於+12-11-01+發表急

原帖由 elysion 於 12-11-01 發表
其實如遲到可能麻煩因為佢係跟時間放入去,會有個職員舉起紙牌(如1:00),講1:00入得,(1:30)未入得 ...
急問:如約見1:00,校方會在幾多奌召集入校?

回復 MyLittleTiger 的帖子

絕對同意...我也這樣想

引用:題外話:+想問+sc+係咪採取少班教學?+每班有

原帖由 baby_tigger 於 12-11-01 發表
題外話: 想問 sc 係咪採取少班教學? 每班有幾多個小朋友上?
sc不樓大班架,如果唔係點收甘多人呀

回復 baby_tigger 的帖子

毎級好多班,但一班十多個至二十多個學生,平均二十二丶三個左右

引用:女女今日IN完,+表現無我想像中咁好,+我起

原帖由 MyLittleTiger 於 12-11-01 發表
女女今日IN完, 表現無我想像中咁好, 我起初係有D唔開心。不過好快回覆返, 諗深一層, 呢D係緣分來的,  ...
我都覺得係,我女平時唔係咁,但今日好差,夜晚食飯後我同老公呀女一齊傾偈,問佢點解老師叫佢做嘅嘢唔做,係咪唔鐘意間學校,佢話:係呀,個學校xx放學xxx(x係聽唔到嘅bb話)跟住一大堆聽唔明嘅嘢!
點都加啦,當一次經驗囉

回復 sissysze 的帖子

No la,少則16 17人,多則25-26 人.class size is small as compared to many kinder. Some kinder up to nearly 30 ( e.g. York and Stafford)

引用:我個囝+interview+前咪要喺房入面等,有個

原帖由 baby_tigger 於 12-11-01 發表
我個囝 interview 前咪要喺房入面等,有個媽媽陪小朋友去洗手間,坐喺後面個媽媽即刻走上前坐人哋個位,int ...
其實都係跟交在老師枱面上既次序啫!

我今日

回覆:juliakmy 的帖子

其實都係跟交在老師枱面上既次序啫! 我昨日見到的爸爸都比較禮讓,可能因我是媽媽?

另外我見有一個小朋友既爸爸媽媽同時陪住個女孩in, 唔知點解

請問多唔人好似我咁係由爸爸陪小朋友in呢?

‹ 上一主題|下一主題