用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍真光中學(小學部) 各位已經讀緊既師姐師兄,可否分享下2nd的經驗 ...
go

各位已經讀緊既師姐師兄,可否分享下2nd的經驗 [複製鏈接]

如題

0    0    0    0
hi hi!! 歡迎參觀 my blog.
[url]wiz.hk]

回復 MarioMoMo 的帖子

雖然我唔係讀緊九真既師姐師兄,不過我都係過來人,明白等2nd in既心情,算我多嘴回答下…2nd in會邀請父母和貴子弟一同出席。會先邀請貴子弟進入傾談,再邀請父母進入…其實所問都係一d面試既普通問題。上年有兩間房,一間有校長,另一間唔知副校定主任…唔好以為唔係見校長就唔得,我上年唔係校長間房都收左…

Be polite and more natural la ...

回覆:各位已經讀緊既師姐師兄,可否分享下2nd的經驗

好感激同多謝各位分享。

hi hi!! 歡迎參觀 my blog.
[url]wiz.hk]

Be+polite+and+more+natural+la+...+

原帖由 kochiman2004 於 12-10-29 發表
Be polite and more natural la ...
請問知唔知有幾多人Second in?  因為時間和另一間撞咗,想知真光的機會有幾高,去边間會機會好啲。

回復 sansan2008 的帖子

撞時間的情況一定會出現, 不過你既然考得呢間學校, 就會有它的好才會去考, 亦會理解一下呢間學校是否啱你的小朋友, 有得2ND IN 係一件開心的事, 但未必係一定收, 所以你要衡量要放棄OR改時間.

有冇人知2nd in 會考小朋友學術上既東西嗎 ? 還是一般交談 ?
‹ 上一主題|下一主題