用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 27/10 IN左將軍澳宣道幼稚園
go

27/10 IN左將軍澳宣道幼稚園

請問有無父母同我一樣, 27/10 IN 左將軍澳宣道幼稚園? 入黎分享丫~

我.....
好緊張,唔知收唔收!!!!
唔知佢哋用咩決定收唔收, 冇單獨IN, 只是幾個分組....

係囉, 一去到聽校長講野, 之後去課室上堂, 我見老師們無話有記錄, 最後先叫我地交張面試form!!

Cheriemama 請問你知不知道宣道好唔好? 我同囡囡之前都有in過其他, 宣道in 方法比較唔同.

我係BK TKO區嗰度嘅討論區睇過見評語都不錯, 話老師好好, 小朋友返得開心等,
不過學校就稍為細D.....
IN嗰日我都見D老師幾好... 如果真正上堂都好似嗰日咁, 都幾好
係囉, 我都唔見D老師有記錄, 所以, 去埋上英文班之後, 佢話走得, 我都打個突!
我係係第一個上堂課室交面試form嘅!

之後同朋友分享返, 原來都有D學校係呢種方法INTERVIEW.....

aloha_yan, 你住TKO嗎? 除了呢間, 仲IN咗邊間呀?

Cheriemama, 我上網搵到有個咩幼稚園專家話呢間OK, 我先試下, 但我就覺得個校舍比較舊咁囉.   係呀, 我住TKO, 報左可正幼, 基博, 華都獅子會, 力勤, 樂道, 青衣商會呢六間囉, 但好多都撞晒時間, 打去改..又話好FULL, 最後唔好改, 所以放棄左青衣同基博呢兩間, 你呢? 都係住TKO?

琴晚收到信話可以交錢, 請問有無朋友仔都收到? 仲考慮緊交唔交, 因為循道衛理都收左.

咁快收到信? 我仲未收到..... 即係又冇行..... 唉!!

aloha_yan, 我都係住TKO.... TKO區我只報咗兩間, 呢間&宣道會茵怡..... 但宣道會茵怡只係PM waiting list.....
區外就報咗三間......

引用:琴晚收到信話可以交錢,+請問有無朋友仔都收

原帖由 fionfred 於 12-11-01 發表
琴晚收到信話可以交錢, 請問有無朋友仔都收到? 仲考慮緊交唔交, 因為循道衛理都收左. ...
AM/PM? 我今日打去問過,佢地呢幾日陸續寄出,好緊張!

回覆:27/10 IN左將軍澳宣道幼稚園

收到信收左上午,但我首選係青衣商會,仲未收到通知,而家讀緊救世軍N1,大家覺得邊間好?

回復 lilianhoyeah 的帖子

我收左全日班

引用:回復+lilianhoyeah+的帖子 我收左全日班

我收左全日班
恭喜哂

回復 evapecosbb 的帖子

坑口救世軍?? 好難入喎, 呢間個個都話好, 如果我個仔係到讀到N班, 而家就唔駛兩頭去IN K1

回復 Cheriemama 的帖子

唔好恢心, 可能郵差叔叔未派比你, 加油

但我首選係東華三院獅子會

fionfred 發表於 12-11-1 15:33

我收左全日班

青衣商會收左你全日班了??我仲未收到信..好緊張呀!!

fionfred 發表於 12-11-1 15:46

但我首選係東華三院獅子會
東華獅子會有咩優點呢??我覺得地方ok~ 校長有heart ...我都報左~但未收到信

引用:回復+evapecosbb+的帖子 坑口救世軍??+好

回復 evapecosbb 的帖子

坑口救世軍?? 好難入喎, 呢間個個都話好, 如果我個仔係到讀到N班, 而家就唔駛兩頭 ...
唔係明德喎,係慶恩。

回覆:27/10 IN左將軍澳宣道幼稚園

宣道都收左我個仔讀全日班K1, 英皇之前面試已口頭收左, 所以依家心大心細, 唔知讀邊間好?! 當然首選係青衣商㑹!

宣道收咗阿囝上午班呀!! 好開心呀!!  

aloha_yan, 你呢? 收到結果未呀?