用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 St Johannes College 揮手區
樓主: hkbabe
go

St Johannes College 揮手區   [複製鏈接]

大家好, 我囡囡都收到13/14年度K1 offer呀,為左了解學校我走去左SJC,睇吓d小朋友放學情況同埋同左個老師都傾左成15mins, 佢都好patient, 知道佢地係主題教學,小班,15人一個班主任,班主任有可能係net亦有可能係local但課堂都係用英語conduct, 每日有普通話同中文堂,由專科老師任教,每天有功課但大部分在校內完成,少量留給回家親子一齊做。見到d老師都好有愛心,小朋友都開心(亦有可能係因為放學~

希望我冇記錯同比到少少資料大家啦!

LAWYIMYU    發表於 13-2-24 20:32

中文水平是我唯一擔心的, 如果日日都有中文堂我就放心好多~~

回覆:St Johannes College 揮手區

我都俾左留位費,希望下年見到大家!

回復 danise_yi 的帖子

我記憶中係咁,想make sure最好係打電話去問問, 我都驚自己記錯呢〜

回復 kiano623 的帖子

I also paid deposit... And hope I can choose the whole day class for him...
FYI, I saw there is a timetable for existing students in their school website. You can see that there is PTH class everyday, theme study, PE, music etc!

唔知來年多唔多外藉小朋友呢?

剛剛致電 SJC , 要 3月才出信給我們揀班

多謝你報料 等我唔洗日日開信箱!
吓 一拖再拖。
本來話12月,跟住話1月,而加又3月。

今日收到揀班信啦!3月8日前要交留位費同reply slip!

引用:今日收到揀班信啦!3月8日前要交留位費同re

原帖由 jpcyip 於 13-02-16 發表
今日收到揀班信啦!3月8日前要交留位費同reply slip!
我都收到,要交usage fee, 但知唔知2013-2014 k1學費係幾多?

回復 Lemon_tiger 的帖子

Whole day school fee should be $48xx per month + $4k misc fee (for a term)
Btw, I replied n paid :)

剛打電話去學校問校車事宜,順便問埋學費,半日班 $3900 x 12個月!

回覆:jpcyip 的帖子

你打去問校車問題,佢地點答你呀,聽電話個答我乜都未知,未知係外判定自己校車,未知大月幾條路線,仲有可能同一區未必係屋企樓下上落車,如我住將軍澳,可以要坐一個站mtr先可以上落車,好考慮緊,如果佢一直唔confirm校車真係無得諗

回覆:chungws 的帖子

我剛打電話去學校問咗學費,全日班$5100,半日班$3900

回覆:cherry_chum 的帖子

佢地答我應該有,但現在太早confirm唔到!我都係住將軍澳,所以而家都煩惱緊!

I live in Hang Hau, 有現時讀緊的小朋友都係住TKO 校車$ 1300. 如果唔係樓下上車都好大滯...

全日班加到$5100

回復 danise_yi 的帖子

加了學費~~~不過,都要俾因為鐘意佢全日

回覆:danise_yi 的帖子

仲要我問佢幾時知,佢都話答我唔到,我twins來,俾雙份,真係要諗清楚

回覆:danise_yi 的帖子

今日已親身去學校交了全日班usage fee。 相對2012-2013全日班學費$4850,2013-2014係$5100,只係加咗$250,都唔算加得好多好誇張!

Just want to know which primary & secondary schools you would apply if study at St Johannes
‹ 上一主題|下一主題