用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 安寧花園綠茵有OFFER的請進
go

安寧花園綠茵有OFFER的請進 [複製鏈接]

今日剛收到信,其實這是一間新校,我本身對佢認識不多,只是貪近、貪方便就報,不知道好不好。再加上我覺得當日仔仔表現不太好,想不到亦收他,想知道是否所有有得INTERVIEW的BB都有OFFER ? 但這是仔仔第一個OFFER,是否咩都唔好唸走去交錢先?

1    0    0    0

我囝囝都收到offer啊!

比起南豐綠茵,我鐘意呢間多好多!interview當日的安排感覺大致好好。睇得出校長對教師和員工都好有要求。

我都收到呢間, 我都鐘意呢間綠茵多過南豐果間好多, 無論係面試安排, 老師態度, 校舍環境各方面感覺都好好多, 而且佢地既老師同職員都好樂意答我問題, 唔似南豐果間, 交表當日同面試當日問佢地, 都係叫我遲D打去學校問...

我都諗緊交唔交留位費, 但因為之前已經交左翠茵, 所以先要考慮, 如果唔係我一定交左先算

佢都收左我囡, 我都好鐘意呢間, 我未 interview 前已經俾囡囡係呢度返 playgroup, 佢返得好開心, 我鐘意佢地方大, 新校感覺乾淨, 不過佢只有英普班, 冇廣東話, 唔知囡囡適唔適應到

回覆:安寧花園綠茵有OFFER的請進

我都收到全日班offer, 因為第一個offer, 所以會比左留位費先。

我想請問大家係咪都係applyPN?我都係第1日交表但要出年2月先有得in,你地係咪大B?(我個B係201108)

我囡2011年5月B, 獲AM offer, 因是首個offer所以會交留位費.

.........................

係唔係INTERVIEW得既都有OFFER呢?

我個都係5月B, 呢間是第一間in N , 有AM offer, 我想會留位先. 我幾喜歡呢間, 好親切, 學校唔大唔細 (對返學時會是2歲的小朋友來說), 我識現在在讀的媽媽都說小朋友讀得好開心, 老師都nice, 因新些老師比例幾好, 又較注重雙語.   不過冇露天playground, 及 MTR 要過馬路煩少少.

多謝大家的回應,原來都有不少人收到offer,看來大家對學校的感覺也不錯。其實我都喜歡學校比較新,但一向仔仔係婆婆照顧,屋企係講廣東話,佢係男仔,學講野慢d,15個月,現在只是識媽媽,奶奶,爸爸,我唔太想佢處於雙語環境,以免佢更遲學講野,所以我同老公都沒有同佢講英文,真怕佢適應唔到學校的英普環境。現在惟有看看翠茵收唔收再作決定,5號才交留位費也可以

HI, 我都有 FULL DAY OFFER啦, 雖然我同老公都鍾意呢間, 不過對我呢講, 比較遠, 所以要諗諗讀唔讀, 但係都會交留位費先!

另請問知唔知FULL DAY PN班學費係幾多?

我都收到pm class offer, 同翠茵一樣,有無媽媽都遇到一樣情況?如何選擇?

回覆:Daygin 的帖子

Whole day $5460 + $600膳食費
Half day $4200

有冇小朋友讀緊既,又或者選擇左安寧綠茵既家長分享下,翠茵同綠茵都有offer,唔知選邊間好

綠茵和翠茵都收左囡囡pm 班,以學費計都非常貴,K開始沒有學券。由於時間關係,兩間都交左留位費,不過真係心大心細。你們呢?

回想當初幫仔仔報幼兒園時,都好像其他望子成龍的家長般去報讀九龍塘一些所謂的名校。後來因為某些原因,決定讓仔仔在這所學校就讀。見到仔仔上學後進步很大,真是覺當初的決定是正確的。仔仔的班主任十分敬業樂業及有愛心,經常與我們通電話告訴仔仔的學習情況。更令我們欣慰的是,仔仔在認知、自理能力在他們的教導進步了很多。

請問可唔可以share 下 inteview 考咩?
‹ 上一主題|下一主題