用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 不滿樂基駿景園今年入學申請安排
樓主: bbrmb
go

不滿樂基駿景園今年入學申請安排 [複製鏈接]

回覆:不滿樂基駿景園今年入學申請安排

讚同!好差交排,連 st.Cat 禁出名今年都吳使家長排隊

post 多d出梨, 等多d人反映下

要之前一晚排隊咁誇張,我同老公仲諗住六七點去添,學校咁安排真係好差呀!

請問從何知道佢要家長去排隊攞表既消息? 我上網睇都仲係可以download or親身攞

-->索取報名表日期及時間:二零一二年十一月三日 (上午九時至下午一時) 家長可於本校網頁下載2013-2014年度報名表格,或於當日親臨本校索取。

唔駛俾錢有大堆家長幫手做'咖哩啡' 宣傳學校,學校真係marketing 高手! 但係學校完全唔顧及家長感受及困難,相信就算子女入到,在將來教學問題都唔會聽家長意見!

bbrmb    發表於 12-10-25 16:19

MamaRabbit 發表於 12-10-25 15:35
請問從何知道佢要家長去排隊攞表既消息? 我上網睇都仲係可以download or親身攞

-->索取報名表日期及時間: ...
九龍塘分校係可以網上download or親身攞, 但沙田分校只可以親身攞,
2間分校既website係唔同架!

真係離晒大譜!! 原本一直都想報這間學校, 但看到今年的安排真的大失所望, 無理由叫人去排隊攞表咁落後。

有朋友的兒子正在讀此校, 她說校長話唔想上報紙, 但所有家長都話校長你今年這樣安排一定上報紙, 所以.... 此校的確係想造勢, 大家真的要諗清楚係未真係要比你地既仔女入讀此校。為左啲咩? 想語文基礎好啲? 大有更多好學校在。我朋友仲話學校會比先派表比現有學生的家長, 好讓他們不用排隊, 安排其弟妹報名。但表格數量有限, 內部派完, 剩餘的才向外派發。其實此校地點不方便, 亦久缺室外playground, 今年還要實行此等落後措施, 我實在不能說服自己再報此校。

版主

leesiubai 發表於 12-10-25 14:05
不過, 我見九龍係可以女download form, http://www.hongkongpreschool.com.hk/b5/admission.htm

點解駿景 ...
九龍塘同沙田兩間樂基已經分家,無關係的,所以一間有得download form、一間要排隊純粹係學校本身自己決定。

回覆:AJH 的帖子

希望樂基有關人員見到, 會體諒家長既苦處, 作出改善措施
Tomorrow is better

如果當日9時才去到, 可能已經有幾百人排緊隊。

回復 yukichchan 的帖子

樂基校長一向都是講一套,做又是另一套

一向知道沙田樂基的口卑好,請問大家知唔知九龍塘的口卑又如何?

MamaRabbit 發表於 12-10-26 12:50
一向知道沙田樂基的口卑好,請問大家知唔知九龍塘的口卑又如何?
九龍塘比沙田成續更好,不過九龍塘對新界媽媽有點遠,大部分會選擇沙田樂基。

學校有新的更新, 但係, 都係要排隊

http://www.hkpreschool.edu.hk/chi/home.php

bbrmb    發表於 12-10-26 18:10

引用:學校有新的更新,+但係,+都係要排隊+http://

原帖由 alicecalr 於 12-10-26 發表
學校有新的更新, 但係, 都係要排隊

http://www.hkpreschool.edu.hk/chi/home.php
That's much better! I think much more reasonable.

吾洗排隊好好多!

唔洗排通宵~咁樣合理好多~

唓,我仔係細B 2012 年12月,冇份報,唔制

真係多謝各位媽媽齊心反映,共同爭取合理安排!呢間學校亦聽民意!值得入讀!
真係做唔出叫姐姐咁早去排隊!

bbrmb    發表於 12-10-26 18:10
‹ 上一主題|下一主題