用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york AM VS ST nicholas AM
go

york AM VS ST nicholas AM [複製鏈接]

你地會點揀???
兩校既優點同缺點......係咩?
   2    0    0    0

ST Nicholas' is better.

醒目開學勳章

SURE SN~我都未點聽過YORK有REJECT~

dwkw333  May be there are larger no. of classes in York comparatively.  發表於 12-10-23 04:52

因為SN 我係臨急補埋....其實唔係幾知..佢既課程如何....!?
大家有冇分享呀???是否英普教學?

兩間我就都冇報過,不過上年問啲前輩意見時,佢話呢兩間其實係同一個集團 (我唔係好記得,有錯請糾正),而主要分別係 sn 係會用小班教學喎,不過 york 就資源多啲,因為話晒 york 淨係 k1 都有成廿幾班。

唔係,York and Stafford才是同一集團,sn不是,sn口碑好。

回覆:sophiamok1024 的帖子

Standford同York先係同一集團喎

06年11月23日 蘋果日報:
【 本 報 訊 】
呈 請 人 譚 淑 賢 , 答 辯 人 蔡 國 贊 、 其 妻 馮 麗 媚 及 經 營 約 克 英 文 小 學 暨 幼 稚 園 的 進 宏 發 展 有 限 公 司 、 經 營 約 克 中 英 文 幼 稚 園 的 衛 添 國 際 有 限 公 司 、 經 營 金 巴 倫 英 文 小 學 暨 幼 稚 園 的 越 峰 企 業 有 限 公 司 , 及 利 望 實 業 有 限 公 司 。

校監校長夫婦 掌幼園王國
2010年10月01日
(4人)瀏覽人次:10,533FacebookTwitter轉寄朋友
【本報訊】約克英文小學暨幼稚園校監馮禮城和校長馮譚淑賢,同時經營萊恩英文幼稚園,他們又與區內的金巴倫英文幼稚園董事合組公司,業界對這個九龍塘幼稚園商業王國並不陌生。資料來源: 蘋果日報

回覆:york AM VS ST nicholas AM

其實金巴倫派小一成績如何?網上只是提及以往幾年成績,但好似私小比較少,有冇家長可分享下

回復 sophiamok1024 的帖子

好耐以前係同一機構, 後來拆夥, 而家肯定無關係

sure sn

我不知sn好不好,但我一定不會選york。

引用:我不知sn好不好,但我一定不會選york。

原帖由 FortuneBB 於 12-10-23 發表
我不知sn好不好,但我一定不會選york。
Agree
之前我見有些jm選SN而棄SC 或KV, SN有什麼是好過KV or SC? 有冇JM可分亨下?

引用:Quote:原帖由+FortuneBB+於+12-10-23+發表

原帖由 ccdenc 於 12-10-23 發表
Agree
之前我見有些jm選SN而棄SC 或KV, SN有什麼是好過KV or SC? 有冇JM可分亨下?

...
Me too.. Agree to take sn instead of York!
But I'm wondering if someone really take sn and give up sc and kv!!!!

回覆:ccdenc 的帖子

沒錯,st nic 口碑不錯,而且好多正面評語
但係又好似york 名氣大d, 咁先奇怪?

我只係兩校間之間選sn

問心,我對york 有保留。有錢有位。

ManMan918  唔肯定York係咪有$有位, 因上年考n rejected, but有俾個offer for int'l k1.  發表於 12-10-24 10:09

好多好多年前有關係,無關係很久了,
SN校長比我感覺作風低調務實型,同時好nice ,對小朋友有愛心,對家長亦無任何階級觀念,感覺舒服好多

醒目開學勳章

SN的校長機乎記晒全校小朋友,因為我去到學校,我一講我仔個名,佢已經講出佢的性格,上堂表現,因為佢會巡視上課情況!好有心的校長~我細仔下年都會讀K1~

引用:其實金巴倫派小一成績如何?網上只是提及以

原帖由 ccdenc 於 12-10-23 發表
其實金巴倫派小一成績如何?網上只是提及以往幾年成績,但好似私小比較少,有冇家長可分享下

...
上次interview有睇過 大部分都好好

‹ 上一主題|下一主題