用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報名比華利中英文幼稚園(將軍澳)
go

報名比華利中英文幼稚園(將軍澳) [複製鏈接]

我剛剛20/10去完呢間幼稚園既開放日, 覺得好似幾好咁, 唔知有冇人讀過呢?面試又會問乜呢?{:1_1:}
   1    0    0    0

我都幾鐘意呢間,但小朋友日日要搭校巴返學好似好遠咁,唔知大家點睇?

佢係咪同德寶一個group ?因為張application form一樣。我地個日去搵左好耐都搵唔剄,要趕住去學之源,所以無去,但真係好遠。

YCJL 發表於 12-10-23 22:08
佢係咪同德寶一個group ?因為張application form一樣。我地個日去搵左好耐都搵唔剄,要趕住去學之源,所以 ...

係同德實同一個機構, 比華利0係康盛花園, 一落車直入就到咯喎!! 我由藍田搭小巴去就好方便~

學之園都好遠呀, 由康城地鐵站行過去都行左好耐先到!!

回覆:報名比華利中英文幼稚園(將軍澳)

得好少位,十幾人一班,得兩班,仲要有d歲半班直升。
btw, 而家仲有得報名咩?

引用:我剛剛20/10去完呢間幼稚園既開放日,+覺得

原帖由 kimori 於 12-10-22 發表
我剛剛20/10去完呢間幼稚園既開放日, 覺得好似幾好咁, 唔知有冇人讀過呢?面試又會問乜呢? ...
面試只係小朋友入去,唔知考咩

搭校車真係好方便,唔駛太擔心小朋友安全~

呢間學校同德寶,威寶,寶兒,明雅....同一個老闆.........

比華利剛剛打黎, 話16/3 面試呀, 應該係in 歲半班, 唔知會考咩呢? 我個女仲係咩都唔識咁...

咁快打黎IN歲半班? 我都報左名, 但佢話要等我個仔識行先, 然後先叫我打番去學校約時間INTERVIEW喎

我個女16個月, 老師打黎問我個女識行未, 跟住就約interview喇~

回覆:報名比華利中英文幼稚園(將軍澳)

想問一下,既然同德寶等同group,點解佢有學卷的?咁佢D課程又同唔同德寶?

回復 YCJL 的帖子

比華利以前無學券架, 係由2010年開始先有, 有冇學券係視乎學校申唔申請學券計劃, 有學券既話就要跟教育局既學前課程指引, 課程應該係會淺過之前既
‹ 上一主題|下一主題