用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 9月29日york面試的家長
go

9月29日york面試的家長 [複製鏈接]

請問收到信通知未?我囡囡嗰日in國際班,已經3個禮拜了,仲未收到信通知收唔收佢⋯

0    0    0    0

回覆:9月29日york面試的家長

星期五已經收左信喇,12月B,AM。
你試下打比學校問下啦!

回覆:porporwong 的帖子

上星期收到am offer

唔該哂。今晚放工睇吓有冇,如果冇,就打電話去問吓。但⋯⋯有D灰⋯我諗唔收居多⋯⋯我個女嗰日極不合作⋯唉⋯

am offer also.

pm offer only

回復 porporwong 的帖子

係09定10年呀?

回覆:makwan01 的帖子

2010年12月b呀

大約10月18,19日已收到offer am,10月b !!

已收到offer了, 亦已交留位費, 不過有家長專話york係人都收, 搞到我有d唔開心, 其實我幾鍾意佢英文勁, 但現在最擔心反而係佢地被人話校巴超座, 2個小朋友坐一個位, 唔知真定假...  大家又點睇?

不過我係10月20先in既, 早兩日收信, 國際k1am

回復 b笑 的帖子

好多人都話york 系人都收!!! 一開始我都吾開心,但想清楚後,我覺得呢個想法太錯了!我幫小朋友搵學校,最重要系佢學到野,翻學開心,可以健康成長,吾系去同其他小朋友比較,或則去向d親朋好友炫耀!!!只要你系真心覺得 york硬件好,教得好,適合你bb,而你有負擔得起就得了。。。

回覆:maggiemai77 的帖子

My son is studying in York now(PN),he is willing to go to school everyday.I think this school is good.The class teacher is nice and patient.Therefore u do not need to worry .

究竟有無人係無offer?

回覆:cycream 的帖子

梗係有啦,不過唔收嗰d唔會上網講

引用:梗係有啦,不過唔收嗰d唔會上網講 +

原帖由 pakyin1108 於 12-11-02 發表
梗係有啦,不過唔收嗰d唔會上網講
Oh! 如果唔收我仔,我會上黎報料,以洗York 清白!

回復 cycream 的帖子

作為媽咪系吾應該有咁想法,咪也叫“有教無類”,點解interview得吾好d 小朋友/或則無咁醒目ge小朋友就吾收,系咪即是你會叫你個仔仔女女吾好同d 吾夠佢聰明ge 小朋友做朋友。。。。呢個系咪也社會 ????其實我根本吾想聽到有小朋友被reject....真心希望所有小朋友都可以入到好學校,接收好教育。。。

mrschiang  Very true!!!!!!  發表於 12-11-2 14:30

引用:究竟有無人係無offer? +

原帖由 cycream 於 12-11-02 發表
究竟有無人係無offer?
我諗York唔會reject,頂多係waiting。因為我收到信,我個女係waiting。面試當日,佢扭眼瞓,極不合作。老師放咗毛巾、牙刷、杯在枱面,叫阿女拎毛巾俾老師。但我個女發脾四!撥哂D嘢落地! 老師話送個玩具俾佢,expect佢講thank you,但佢話唔要玩具! thank you更加唔講!所以有waiting,已偷笑。

補充:我個女係10年10月細B。

其實in過既家長都知, 收邊個唔收邊個, 同小朋友叻唔叻關係不大, 兩歲幾人仔, 識咩呢? 只係個小朋友既家庭、感覺等是否fit某d學校咁之嘛, 收我個b唔收人地, 絕非我個b叻, 因為去到第二間, 又有可能收人地唔收我, 不過如有人用貶義話人地係人都收, 家長一定唔開心。
‹ 上一主題|下一主題