用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真光(堅道) vs 玫瑰崗
go

真光(堅道) vs 玫瑰崗 [複製鏈接]

兩間interview撞左時間,請問各位揀邊間好呀?我個係仔....謝謝!

0    0    0    0

回覆:真光(堅道) vs 玫瑰崗

In K?2間應該吾同日子wo!

I choose RHA

Should be RHS

ella1029: 係同日子

I vote RHS

玫記x1

玫瑰崗

RHS

RHS too!!

我都有報呢兩間.. 堅道真光11月3日INTERVIEW.. RHS係11月10日INTERVIEW..
RHS星期六排左我4個鐘.. 我咩都唔IN..都要IN RHS :;pppp:

ella1029    發表於 12-10-22 10:00

回復 Vijoyce 的帖子

你個大仔定細仔呀?
排左4小時, 比著我, 點都要去IN!

我都有聽聞當天的排隊情況,老師們很有心一晚內排咗600張櫈俾排隊的家長坐,但有些人卻抱怨當天按排等得太耐(其實有邊間學校會排晒櫈俾人嚟排隊呀!佢哋咁做已經很體諒了!我當年都冇位坐,淨企咋!),有家長更因面試時間跟其他學校撞期,要求更改時間不果而向老師們"黑面"。呢啲喺校方決定,個個都要更改時間,怎能順利處理面試安排?校方做到喺人情,做唔到喺道理。二千幾張表格要處理,校方準備的時間都很趕。(若果有jm對老師黑面的話,不好意思,但我從他人角度想,佢哋比家長仲辛苦,佢哋既櫈喺臨時排的。最後,祝各位jm的子女能成功考入心儀的學校!

回覆:yfchoy 的帖子

我覺得d老師好惨,要ot不特止,仲比人黑面。嗰d正怪獸家長

yfchoy  講得好!我覺得連面試都唔好俾佢哋,一旦真喺選取咗肯定麻煩多多!  發表於 12-10-22 11:07

yfchoy 發表於 12-10-22 10:54
我都有聽聞當天的排隊情況,老師們很有心一晚內排咗600張櫈俾排隊的家長坐,但有些人卻抱怨當天按排等得太 ...

我都好認同你所講, 我是舊年報名的, 當時操場排左好多櫈給家長坐下等, 我未試過去一間學校, 會在操場臨時排櫈仔比家長坐! (那時我覺得對學校印象分已加一分)
我舊年報蘇浙, 企足一小時, 都沒有櫈也沒有得安排參觀校舍啊! 其實好既學校一定多人報, 所以舊年報幾間出名既學校時, 遇到排隊既情況, 我都心甘命抵地去排!
我明白現在父母愛子女心切, 個個都希望望子成龍, 希望報晒好多好既幼稚園, 盡量全部面試晒, 才慢慢揀一間最好既學校給子女讀。但大家要明白每間學校會有不同規矩及不同安排, 如果真係撞期, 不如真正考慮那一間合適自己小朋友去讀的, 才去IN。(不喜勿插! 謝謝!)
我都希望各位家長能考入心儀學校!

黑面都要排.. 唔想排.. 我見好多人都掉頭走..
其實我地見到條龍都嚇左一跳.. 最慘係果度隔ZIP.. 想買野食都無..
小食部又無開..有好多小朋友大人都等到好肚餓..同埋真係失左預算~

我之前幾星期仲問學校K1有無QUOTA.. 因為我想晏D面試時間.. 所以我應該都晏交表.. 學校話K1唔係好多人報.. 咁我就11:30先到.. 都算遲排隊..但攞到11:30AM面試時間.. (其實我想下午面試的).. 不過為左IN RHS.. 我唔會去其他學校IN嘞

iamiris 發表於 12-10-22 11:01
我覺得d老師好惨,要ot不特止,仲比人黑面。嗰d正怪獸家長

我朋友個日12:00後上去報名, 佢見到所有老師都出晒來處理文件, 未停過手!
開好多張檯做緊野架啦! 都要比家長圍插! 真係好慘!

回復 Vijoyce 的帖子

支持你去IN, 祝你成功呀!

回覆:bobo101^*^ 的帖子

我都覚得學校同老師都好慘,安排相當唔錯,有放椅子比家長們,體諒排隊既辛苦,相信佢地都預計唔到咁多人報名,已於下午時都取消參觀學校環節,加快收表時間。祝各位JM考到心儀學校!

我見早上都仲開8張檯..後尾都開12張檯.. 所以1PM排果D好快就交到表..
我又見唔到家長黑老師面.. 只係有一兩個家長遲左少少.. 攞唔到籌係度同老師理論~~
‹ 上一主題|下一主題