用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 嬰幼兒心理發展協會cpda
樓主: babyBenz
go

嬰幼兒心理發展協會cpda [複製鏈接]

我上過9-12M 大埔centre,整體感覺唔錯,
不過都略嫌細,不過我地返開都係得6個小朋友,加埋父母﹑老師...
真係幾逼。

之前返過大埔, 地方細, 佢有兩間房, 我地初頭去讀時一間房比小朋友玩下玩具WARM UP, 上堂在另一間房, 到後期連WARM UP間房都用埋黎上堂(定舉行講座?) 就略嫌太多人迫埋一齊, 同埋經常換老師...最後我地完咗12-15M 就冇再報了

回覆:charmykittyy 的帖子

引用:我報尖沙咀10-12月班,老師好有愛心,好快

原帖由 ginababe 於 12-10-20 發表
我報尖沙咀10-12月班,老師好有愛心,好快記得全班小朋友既名。上堂內容次次唔同,教你返屋苑自製玩具教小 ...
Gins babe, 想問下老師叫咩名,可pm我嗎?

引用:我個小朋友係尖沙咀上堂。我覺得2個家長一

原帖由 Meeshell 於 12-10-20 發表
我個小朋友係尖沙咀上堂。我覺得2個家長一起上堂可以係好事也是壞事。因為8個小朋友同16個大人+2位老師在一 ...

回覆:嬰幼兒心理發展協會cpda

Thanks all mamas comment. Really helpful

How about the Tsuen Wan Centre? is it good?

i m thinking for Tai Po center for 18 to 24 months class, any teacher recomment?? that i can ask what time does he/she teaches .. thanks

回復 zcw2011 的帖子

This org also provide pg in Cantonese

http://hkcschild.edu.hk/pec/activity.php?pkey=57

有冇人去過馬安山centre上堂? OK嗎?

幼兒園群組sell playgroup,都幾hard sell

賣廣告,賣廣告 :;pppp::;pppp:

引用:幼兒園群組sell+playgroup,都幾hard+sell+

原帖由 juenfee 於 13-07-11 發表
幼兒園群組sell playgroup,都幾hard sell

賣廣告,賣廣告
我諗你搞錯了。
WE ARE USERS. 請不要隨便經風作浪。

引用:Quote:原帖由+juenfee+於+13-07-11+發表幼

原帖由 babyBenz 於 13-07-12 發表
我諗你搞錯了。
WE ARE USERS. 請不要隨便經風作浪。
“經風作浪”是什麼意思 我只聽過“無風作浪”

我亦是用家,曾經聽人講CPDA好好,當我去左試堂之後,只有一個評語“非常差”

回復 juenfee 的帖子

是哪一方面差呢? 課程差還是導師差? 可吾分享吓?

引用:回復+juenfee+的帖子 是哪一方面差呢?+課

原帖由 RabbitJip 於 13-07-14 發表
回復 juenfee 的帖子

是哪一方面差呢? 課程差還是導師差? 可吾分享吓?
佢唔講到俾你聽,你自己打去試下堂啦,唔同center, 唔同導師,唔同bb, 唔同條件,都有唔同感覺。想講既係,佢未必係我上過最好既,但都不至於咁差law....

請問CPDA和香港基督教服務處playgroup有何分別? 13個月大BB應否開始著重外語教授?

亞仔返荔枝角, 呢間Miss都幾好, 所以之前上左10堂, 而家再繼續報讀.
唔同center, 唔同導師,都有唔同感覺, 我唔知道其他分校好唔好, 只知道我報荔枝角呢間OK

引用:請問CPDA和香港基督教服務處playgroup有何

原帖由 zeemama 於 13-07-22 發表
請問CPDA和香港基督教服務處playgroup有何分別? 13個月大BB應否開始著重外語教授? ...
兩間路缐應該係差唔多,但幼潛要抽籤喎

‹ 上一主題|下一主題