用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 嬰幼兒心理發展協會cpda
go

嬰幼兒心理發展協會cpda [複製鏈接]

最近有d媽媽講到cpda 既playgroup幾好,請問各位媽媽有冇comment?

5    0    1    0

回覆:babyBenz 的帖子

我係荃灣CPDA上,番咗7堂,整體感覺唔錯,因為唔係我帶上堂,所以我差唔多次次上完堂之後都打電話去問下囝囝上堂嘅情況,佢地都好祥細咁答我,所以整體感覺幾好,不過唯一就平日堂就經常唔夠學生,我最後要上大一班先有得上

我返觀塘CPDA, 覺得幾好, 每堂都會教些不同的東西, 啊仔都玩得好投入

回覆:angeljodi 的帖子

唔該哂!你bb幾大?上大一班好叻喎

回覆:M.C.123 的帖子

想問下課程內容?同埋係英文/普通話定廣東話授課?

全廣東話,我仔返18-24個月playgroup,已完成十堂,下個月再報學前班

回覆:嬰幼兒心理發展協會cpda

又係廣告時間

我報尖沙咀10-12月班,老師好有愛心,好快記得全班小朋友既名。上堂內容次次唔同,教你返屋苑自製玩具教小朋友,練習果d野對interview有用,又可以父母同上,而且小班教學,最多五位小朋友。下期完左會再報。

我個小朋友係尖沙咀上堂。我覺得2個家長一起上堂可以係好事也是壞事。因為8個小朋友同16個大人+2位老師在一間房係超迫 有一次仲有一位爸爸帶埋個大仔陪坐。個大仔係到玩iPad 影響上緊堂嘅小朋友。

我果班最多果次都係五位小朋友咋喎

我個囝原本應該係8月尾9月頭join9-12個月果班嘅,但9月開始要上12-15個月嘅班,9月時我囝先得11個月咋,當然而家先足1歲囉,所以全班最細係我個囝囉

引用:我返觀塘CPDA,+覺得幾好,+每堂都會教些不同

原帖由 M.C.123 於 12-10-20 發表
我返觀塘CPDA, 覺得幾好, 每堂都會教些不同的東西, 啊仔都玩得好投入
請問觀塘個間係邊度?

回覆:YCJL 的帖子

寧晉中心17/F

my daughter was previously taught by Maggie on Thur.  She is really good and experienced.  Yet they will change another teacher this week.  My daugter also attend another class on Tue.  The teacher is rather new and less patient to kids.

我返觀塘12-15 個月班, 感覺都唔錯,地方雖然細小小, 但係都乾淨, 老師都好有耐性。其實咁細個仲未好識同朋友仔玩, 但可以訓練下d 大小肌肉動作同聽下指令, interview 果陣都有d 幫助。

課程幾好 大小肌肉運動也有教
老師都ok
請假最多可以補兩堂

最近加左學費
就覺得貴了些

i check TST and Tai Po and Kwan Tong location, all the time slot does not fit my baby schedule ...
does anyone know any other cantonese pg then CPDA?
‹ 上一主題|下一主題