用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DGS 有信2Nd Interview
樓主: Helenha
go

DGS 有信2Nd Interview   [複製鏈接]

回復 CoffeeCake 的帖子

一睇份報名表,已經可以起晒你底!

jacobkit  份FORM 係點的?可不可以SHARE下?  發表於 12-10-24 12:00

giannapoon 發表於 12-10-24 09:12
回復 CoffeeCake 的帖子

一睇份報名表,已經可以起晒你底!

WAHAHAAA...YES 一睇就知我個女唔係可以為佢撐名次果啲,但財富又唔及上面一大堆。。。SO。。。輸左都心服口服!

引用:Quote:giannapoon+發表於+12-10-24+09:12+

原帖由 CoffeeCake 於 12-10-24 發表
WAHAHAAA...YES 一睇就知我個女唔係可以為佢撐名次果埋,但財富又唔及上面一大堆。。。SO。。。輸左都心服 ...
Perhaps letter coming to our mailbox today nei?

我呀女今年係女拔讀緊小一,
我地完全唔係有錢人,
又冇識人, 讀普通幼稚園,
父母職業也普通,
上年也是小女自己考入了,
所以學校是公平架.

williskg  me, too. it is a fair game.  發表於 12-10-26 22:41
easybring  叻女  發表於 12-10-24 10:34

有些家長在第一次面試時會著出名的校服去面試,
而我小女, 只是著了一條普通的裙子,
到2IN, 其實校長只愛, 有自信, 乖巧, 聰明, 誠實, 的學生,
所以各位家長, 記得不要讓小朋友造作, 認叻, 背面試.
反而要自然呀~.

williskg  total agree.  發表於 12-10-26 22:42

我女都收到信2ND IN, in 9 Nov...我女係HY...

Kanhan,

想問下DGJS學生係點叫校長呢? 戴太?

引用:我呀女今年係女拔讀緊小一,我地完全唔係有

原帖由 kanhan 於 12-10-24 發表
我呀女今年係女拔讀緊小一,
我地完全唔係有錢人,
又冇識人, 讀普通幼稚園,
Wow,your message really encourage us  ! Thank you! 各位今日有信收記住上報,替你們開心一下啦!

Kanhan, 咁咪恭喜你囉!你囡囡係叻女!真心希望你囡囡讀得開心

引用:我女都收到信2ND+IN,+in+9+Nov...我女係HY.

原帖由 ernie_kmy 於 12-10-24 發表
我女都收到信2ND IN, in 9 Nov...我女係HY...
U receive letter today? Or last week?

回復 BBCoffee 的帖子

我諗唔會有信喇!宜家全力準備 第1志願嘅2nd in

BBCoffee,

我女係上星期六收到信的....

引用:回復+BBCoffee+的帖子 我諗唔會有信喇!宜

原帖由 giannapoon 於 12-10-24 發表

我諗唔會有信喇!宜家全力準備 第1志願嘅2nd in
Okok! Lets focus on other school! By the way, I have two second in falls on the same date, same time, 真係黑到呢........

BBCoffee , 咁黑仔?咁咪好頭痛?

引用:回復+BBCoffee+的帖子 BBCoffee+,+咁黑仔

原帖由 giannapoon 於 12-10-24 發表

BBCoffee , 咁黑仔?咁咪好頭痛?
Yes ar, my heart has been sinking !!!!

朋友的經驗係, 老實同學校講有2個INTERVIEW撞左, 請佢地俾個機會改一下時間....

係啦!試下啦,可能比你改時間呢!

引用:朋友的經驗係,+老實同學校講有2個INTERVIEW

朋友的經驗係, 老實同學校講有2個INTERVIEW撞左, 請佢地俾個機會改一下時間.... ...
People says this may give a bad impression to school but anyway I will try to call the school and ask

引用:朋友的經驗係,+老實同學校講有2個INTERVIEW

朋友的經驗係, 老實同學校講有2個INTERVIEW撞左, 請佢地俾個機會改一下時間.... ...
People says this may give a bad impression to school but anyway I will try to call the school and ask

但係你唔問你都係是旦一間去唔到咁即係等於自動放棄,但如果問咗得,雖然可能被扣分,但仍然有希望丫嘛!
‹ 上一主題|下一主題