用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 想請問上年成功入讀P1的家長一個問題:
go

想請問上年成功入讀P1的家長一個問題: [複製鏈接]

我發現今年第二輪面試於十一月十五號之前是順次序見校長的. 但十一月十五號之後見的是一些跳NUMBER見的小朋友, 包括A組小朋友, 最後幾天是B,C,D組見. 我想請問成功的家長是否都是比較遲面試的一批呢?
因為十一月十五號之後會見的小朋友一共有310位, 其實同第三輪會見家長的數目相等.我的推論正確嗎?...謝謝大家!!!
   2    0    0    0

回覆:想請問上年成功入讀P1的家長一個問題:

15/11之後見嘅A組小朋友,大概有幾多人呢?我記得林校長講过,有關係嘅小朋友,大概收三十人左右,15/11後A組人數有冇二百四十人呢?

我大概數過,B,C,D組有六十多人,都是最後面試。A組小朋友即係大概310-6x=大約250個A組小朋友係十一月十五號之後見校長

No sure anyone can anwer you, becuase all applicant can go 2nd interview last year.

Will they have the reglious beliefts?

回復 mummyWai 的帖子

謝謝你的回覆。你的講法都有可能,那屬於天主敎的我們就應該沒計入這二百幾之中了。
希望能讓校長選到吧因為真的很喜歡英華

喵媽  我小朋友冇宗教, 都是在前一批的!  發表於 12-10-25 16:13

會不會是ABCD四種FORM分4組呢?

感恩

回復 Miffybb 的帖子

應該不是的. B,C,D組是最後見, 他們的號碼有注明屬哪種關係組別, 特別之處是有大約250個 A組小朋友也安排在比較後面面試而有不解.
不要緊了, 耐心等待就好了. 如果沒給林校長選到的話, 只好以沒有緣份安慰自己. 不過面對一個能讓我見兩次都被感動的校長, 真的希望小朋友能在英華就讀 .

咁咪即係11月15日前見的A組小朋友被取錄的機會好微呢?

ccchan

希望唔係,亦應該唔係....
好了, 為了不影響其他未2nd Interview 的家長及小朋友, 我就不再尋找答案了.
大家盡力表現好, 我相信人人都有機會的. 加油

希望真的不是這樣分,我個仔是在11月15日前in 的,他真的很喜歡英華,現已有一不錯的offer,但阿仔都堅持要揀英華,希望有一份開心的聖誕禮物。

引用::toocold:希望真的不是這樣分,我個仔是在1

原帖由 siwing 於 12-11-16 發表
唸得太多了,上年我仔排好頭,不是舊生,冇宗教,超細仔(12月),一樣入左。至緊要in完第二次出黎拎支筆寫抵校長問過d乜,同埋有機會第三次in千奇吾好衰自己--父母果part。大家努力!!

回復 Double-B 的帖子

double-b

pls check PM, thanks!

In 父母會問咩?

Double-B 發表於 12-11-19 22:52
唸得太多了,上年我仔排好頭,不是舊生,冇宗教,超細仔(12月),一樣入左。至緊要in完第二次出黎拎支筆寫 ...

可否分享一吓去年3rd in 的形式? Thanks.
‹ 上一主題|下一主題