用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫~~好有利細B的一間英文幼稚園
樓主: leiseefung
go

金巴倫~~好有利細B的一間英文幼稚園 [複製鏈接]

回覆:金巴倫~~好有利細B的一間英文幼稚園

認同金巴倫真係好好既一間幼園

回復 leiseefung 的帖子

多謝你的分享,我BB也是12月超細B,仲要係男仔。但剛看完你的分享後,再去金巴倫的網站,已發現1/9派表,8/9已交表,若現在想報讀,是否已經沒可能呢?

多謝分享

回復 LittleButter 的帖子

唯有等多幾個月,記得上年好似有多一輪in 的,妳打去問下

in就in咗, 應該老師好好....真係希望我個仔可以讀到啦.

題外話, 面試嗰日啲編排就真係比較亂。

woojochu 發表於 12-10-19 11:49
in就in咗, 應該老師好好....真係希望我個仔可以讀到啦.

題外話, 面試嗰日啲編排就真係比較亂。 ...

請問可否分享下面試當日既情況?? TKS~~

manmanchubb 發表於 12-10-19 10:10
回復 LittleButter 的帖子

唯有等多幾個月,記得上年好似有多一輪in 的,妳打去問下 ...

但細仔已經係到12先IN.,今年唔知仲有無多一輪呢??

仲有一個星期就收信..好緊張!

我個女都係金巴倫畢業, 其實而家d人可以上網週圍問讀咩學校, 我地以前都係靠問身邊d朋友佢地d仔女讀咩學校, 當時我朋友推薦金巴倫, 而當時有幾個朋友都係讀呢間, (我淨係報佐呢間)於是走去報, 佢都係谷ga, 要默書, 中文寫D字都深, 唔知而家係唔係, 所以升佐小一&小二頭2年唔大問題, 當然你話比起其他九龍塘幼稚園(KV, SC)個D無咁多人識, 但金巴倫都開佐好多年架啦, 有時我同人講呢間學校, 有d人真係話末聽過, 唔緊要啦, 如果有小朋友係度讀過, 你知佢地唔係一間好高調ge學校, 仲有大多數人口碑唔差, 我認同樓主講, 金巴倫小朋友升小一唔差, 當年朋友推薦叫我個女讀, 佢個仔都係金巴倫--仁立(當年係自己考入去)--林護--大學, 讀書係自動波, 包括我個女都係讀一間唔差的小學&中學, 讀書都係自動波

CBabeY    發表於 12-10-19 16:40

2隻臭豬 發表於 12-10-19 16:33
我個女都係金巴倫畢業, 其實而家d人可以上網週圍問讀咩學校, 我地以前都係靠問身邊d朋友佢地d仔女讀咩學校, ...
首先多謝你既回覆,講開自動波,真係講開又講,我個小朋友,我一反到屋企就拉住我叫我同佢一齊做功課,好攪笑,佢好主動日日都要我兩夫婦睇佢做功課。以前返PN果時係冇咁既舉動,我相信係學校既訓練同習慣引發出黎,重有剛剛中秋節花燈比賽,我真係睇到目定口呆,d家長創意真係令人驚嘆,係廢物利用呢個概念上真係睇得出係好比心機,真係好出色,我作為一位家長都被引發出一種斗心,何況小朋友 !! 希望我個小朋友呢種自動自覺既習慣會保持下來就好了

回覆:leiseefung 的帖子

咁又係,我囡讀L2, 佢真係每日返屋企衫唔除自動自覺做功課嫁,到我們回家吃完晚餐就睇功課,大部份係做啱,錯咗會樂於改正但真係唔知keep到幾耐

回覆:BearBearMummy 的帖子

每日40min net teacher 教英,普通話好似135教,班主任local 的!我個人覺得恰到好處,當然有家長要認為全英環境才適合,所以見人是至!

引用:Quote:原帖由+leiseefung+於+12-10-17+發表

原帖由 nataliemamamia 於 12-10-18 發表
很有同感,小女有幸在這校開始起跑,真係好感恩。
請問佢地是冇PN班!由K1開始的

回覆:anlywan 的帖子

今日收到13/10面試成功取錄信 仲係上午班勁開心

dwkw333  恭喜  發表於 12-10-20 15:18

回覆:金巴倫~~好有利細B的一間英文幼稚園

恭喜哂,我都剛剛收到offer letter,不過係下午班,唉。

引用:恭喜哂,我都剛剛收到offer+letter,不過係

原帖由 PiyoC 於 12-10-20 發表
恭喜哂,我都剛剛收到offer letter,不過係下午班,唉。
你小朋友是幾月出生?
我也有pm class offer, 9月出生細B。

我都收到信,上午班,7月bb

回覆:hinhinboy 的帖子

我就係8月

回覆:kennistong 的帖子

都係九月b,難道全部細b都係下午?

tinyjean  我個女係10月B, 都係PM  發表於 12-10-20 18:20
queen_sze  我的係9月,AM  發表於 12-10-20 16:19

我都收到信,上午班,10月細B  
‹ 上一主題|下一主題