用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 普通屋 kg,全套冬季校服要$1200
樓主: sofina
go

普通屋 kg,全套冬季校服要$1200 [複製鏈接]

樓主,你小朋友間「普通」幼稚園D價錢都幾「唔普通」喎

回覆:普通屋 kg,全套冬季校服要$1200

賣到咁貴,唯有每樣x1。例如15度以下長褲唔多來會着,運動課多數一星期兩日反而少着過平日校服,我的話只會買1條。

甘多野買既,我仔仔個間冬夏季凈係買左短袖衫x 2+長袖衫x 2,加理都係200左右乍。其他褲,外套自己點買都得,凈係規定要著藍色。全日學費2700已包早午餐茶點。最貴係書,課本加圖書買800左右。

sofina  全日學費2700已包早午餐茶點好似都機平,係味大機構幼稚園,例如保良  發表於 12-10-24 09:56

醒目開學勳章

我仔件校褸仲貴啦~

回復 j947 的帖子

咁又唔係間間有學券嘅都係咁,我囡之前間屋村學校好好架,
每個冂只係$160(扣學券後)
生日唔洗自己買禮物不特止,每逢生日會(兩月一次)所有小朋友都有一大袋禮物收,
坐校巴又有半價資助,
成套冬季校服$460(每樣一套計)
老師又好,
其實真係幾好架,但我結果都係貪名牌…諗住考小學好啲…
幫個囡轉咗出去九龍塘學校…(本來有學券,今年開始無)
真係有啲唔捨得…

j947 發表於 12-10-16 09:51
回復 pisontam 的帖子

我聽聞,唔係我親身,有學卷幼稚園,差唔多每個月雜費都千幾,咁有冇學卷條數係咪差唔多 ...

我想真係一間間學校唔同,睇下間學校係咪想掠你ga 者!

仔仔讀果間唔算好出名,有學卷。茶點每月都係80。書簿費1500左右。無其他雜費。學校家教會仲有校“樓”義賣,二手校“樓”$50 件。(不過我都係買左新,$270。)

姑奶個女都係讀一般幼稚園,有學卷,冬季校服花費800左右。書簿費1300左右。也沒有其他雜費。

所以我覺得,都係睇一間間幼稚園。

回復 sofina 的帖子

係學校自己俾錢資助架,唔洗申請,喺呢間學校讀又要坐校巴就有架喇〜呢間學校真係好好架〜

以我所知黃埔有間威X幼稚園D校服又係好乸利喎 ...一套冬季校服都要千幾 (但係一般都要買2套來提換架啦)  
‹ 上一主題|下一主題