用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小狀x教室的惡行
樓主: chuchu99
go

小狀x教室的惡行 [複製鏈接]

醒目開學勳章

有時D嘢,清者自清;更何況生果報有幾成真,一慣以來大家都知,其中刪除咗邊D真相無報導出來大家又知唔知呢?

tomeilam: 真的很認同你的講法. 我女兒沒有上過任何面試班. 但我女兒的朋友有去這間上. 她媽媽說都有用. 暑假前跟她談時說很好, 老師很用心, 每堂後老師都會講解小朋友情況. 但她說暑假來了一批很頑皮的學生..... 不知有沒有關係啦! 我覺得任何報導都不可以全信. 清者自清......

回覆:wykamy 的帖子

我看完這篇報道, 只知一樣嘢"老師體罰學生"是犯法的! 報道所指那小孩只有五歲人仔, 就算報警拉老師, 沒有真憑實據, 警察都唔會做嘢啦, 作為大人如在街上被打都會立即報警驗傷啦, 但這兩位老師就用這個漏洞"𨶹門上堂做乜都無人知而五歲人仔又唔會立即報警驗傷"去體罰小人兒.
小孩是需要父母保護,所以大家選擇補習社或訓練班時, 真的要企喺小朋友立場去作出適當選擇, 以免小朋友產生童年暗影呀!  亦都好多謝這篇報道, 使我們警剔。
各位如對報道有懷疑, 我念就算唔幫仔仔報這間, 亦都有其它學社有面試班呀, 真喺寧可信其有,以免對唔住自己個仔女呀!

回復 Freeb 的帖子

你講得啱, 我都建議當事人第一時間去報警, 就算有無表面傷痕, 都可交由警方調查.

回覆:Freeb 的帖子

私人補習社,如有個別學生表現不理想而影響其他同學仔學習,教室應告訴其父母,再勸無效便應退還學費交回不合作的小孩予其父母自行管教以免影響其他學生進度及學習情緒

空穴來風...
再加上網上咁多媽媽都有「類似經驗分享」
好難唔令人懷疑...

回覆:elok2009 的帖子

對,若果唔係真,仲唔出律師信!

仲解釋......

我個仔啱啱上左二堂,問過佢有冇小朋友被罰佢話冇!我自己會密切留意下,有時有d野好難講,我唔係當時人真係唔知實情係點,所以不評論!不過阿仔已經差不多五歲,若真係被罰佢都自己識講,我諗老師又唔會冇拿拿罰佢嘛

回覆:pjbb 的帖子

上晒報級仲邊敢亂嚟呀。

唔敢亂嚟咁ok囉
‹ 上一主題|下一主題