用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小狀x教室的惡行
樓主: chuchu99
go

小狀x教室的惡行 [複製鏈接]

我小朋友都上過佢嘅面試班,完全無料到,嘥錢嘥時間.....................

回覆:小狀x教室的惡行

Do you refer the one at Mongkok?

同埋一班太多學生,老師冇時間分配比每一位小朋友。你哋有冇發現每一次係d名校面試門口佢哋都會派傳單招生呢?佢地一班已經很多學生,點解仲繼續招生呢?

其實我覺得錢都唔係最大問題,最緊要係有耐心教啲小朋友。佢地係暑假又特別攪一d專班為名校面試,超貴!真係有啲為左賺錢成份!

之前都有唸住報佢哋啲課程,好在冇報到! 宜家揀課程真係要有口俾先得!

引用:本人是為昨晚小狀x的槍手開左個post讚Amy+a

原帖由 chuchu99 於 12-10-12 發表
本人是為昨晚小狀x的槍手開左個post讚Amy and fion 老師令他仔仔有英華second interview,又話家長屈佢地打 ...
真係唔明樓主點解作日係讚今日係彈, 好似兩個人咁嘅!?

JoJo  請看我於 #5 的回覆, 並非同一人發帖.  發表於 12-10-13 10:49

回覆:Irismammy 的帖子

昨日的post我不是樓主,我只是見到個post而又見有很多家長反映自己也有bad ecoeriemce在這間教室,而今天個個post被版主cancel,因版主己解釋佢地有賣廣告成分,所以已刪除,如果昨日的post不是小x元教室的槍手,係大家家長在平台分享心聲,又怎會被版主delete!

我發言只希望家長們不要被這倆位老師呃!其實很多家長都願意付出金錢和時間給小朋友上面試班,因為大家都希望對孩子面試有幫助!但佢地給予這些服務真的很差!

回覆:chuchu99 的帖子

上段打錯字
Bad experience

piano513  你可以自己edit番錯個D。  發表於 12-10-15 01:04

個人覺得, d課程要一次過交好多堂/月既, 一定唔係太好...好既班, 排住隊讀, 駛咩要人一次過比咁多驚死人唔讀呀...

好彩當時我無報。

我問返小兒去廁所的事,他說可以去但要 one by one 咁去。
至於人數方面邁向暑假真的很多人,超過十人,學唔學到野,我想都有D既,但要付$2XX一堂,未免太過
所以中途我都唔讀嗱!現在有人問我面試班,我都說有無需要呢?

回復 chuchu99 的帖子

忍唔位要發表吥,真的後悔報咗,一班超多人,初頭問老師小朋友表現如何?佢每次幾乎答案一樣,〇K十唔錯。我開始懷疑佢有冇留意我小朋友的表現,太多人佢未必記得邊個打邊個。我小朋友話佢哋上堂成日講電話根本學唔嘢。真係浪費我們金錢及寶貴的時間。大果個之前在維X上面試班感覺麻麻,不過起碼態度友善。小狀X態度差問多句都趕你走,跟住,又一大堆小朋友接住上學,後期冇心機上堂及問佢嘢。

可以PM我個地址嗎??以後見到都走吾好比佢坤

回覆:chuchu99 的帖子

你個post好呀!

絕對同意樓主說小x元的惡行。我個囡上完堂回家講話:裏面好似遊樂場咁亂。Fion  £ Amy 老師好惡鬧人
有次,上課前我囡囡好驚咁話帶左我去廁所先,佢話老師唔俾小朋友去廁所,見過有位同學在課室賴尿。當時我跟Fion老師求証,Fion 老師否認。我心唸無理由我個囡識作野作得咁有羅巡!唔俾小朋友去廁所怕麻煩,不夠人手,好小事啫,我會理解。但為人師表,在學生面前,公言說謊!就好大問題了。我仲俾個囡你教???讀了三個月我便退學了

我女上年由五月至十月都在那裡上面試班,我預了給$,所以沒計較一次過比的問題。每次課後Amy也有講下,我很用心聽及返家也抄下資料,真的積極溫習,因為比我預計的還要深和難。當然真正面試時沒出最深的思維題目,多讀了沒蝕底。暑期的確人多,當然不是每條問題個個有份答,但我女每次滙報情況,所以重點我很清楚,下課後我會問多一兩句,他們也OK。我女沒提及不能上厠所,有人瀨尿,但見過Amy瞓著,暑期裡面仲有D廿幾歲姐姐幫手。平時態度Ok,未見過罵家長。點解一年後變成咁?

回覆:yester_red 的帖子

深深感受:貼錢買難受!
面試班,都是捉家長怕執輸的心態。經過一大輪面試后,多是考小孩反應•學術。上面試班d野咁深,未必有用。不如用面試班的時間 ,多親子,身教還要好。仲話個仔俾老師打??完全係「貼錢買難受」
個人的看法。不喜勿插

醒目開學勳章 王國長老

回復 JoJo 的帖子
piano513 宣傳成份可以刪去,但比人投訴的可否補留?

該移走的帖 (題目為: 英華. 2nd interview), 第一身開的樓主是作宣傳, 所以整個帖移往待查, 發帖人收了警告牌. 觀看該帖並沒有人在內裡回覆投訴

剛巧樓主發這帖, 我已作解釋了.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆:siemens 的帖子

我都覺得係貼錢買難受。
聽有媽咪介紹報左8堂暑假班,
本來佢要我一次報16堂,但我堅持報左8堂試下先,A老師的態度好差,問佢嘢答你一兩句耍你走,地方細人又多,起碼10人一班。阿仔每次上完堂都唔開心,報左之後自己都好慚愧,老師態度咁差,怎樣期望她教自己個仔禮貌呢?上左6堂後就放棄了,真係浪費左錢,重搞到自己同個仔難受

‹ 上一主題|下一主題