用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到迦南interview letter了
樓主: happybabymak
go

收到迦南interview letter了 [複製鏈接]

我都收到呀,星期五見,但爸爸不在香港,我同bb去可以嗎?

引用:回復+bbrmb+的帖子 可以一個家長去呀,不

原帖由 BALL_B116 於 12-10-16 發表
回復 bbrmb 的帖子

可以一個家長去呀,不多於兩個家長姐
謝謝

回覆:bbrmb 的帖子

我當時都係自己帶亞仔去迦南in. 爸爸冇去,一樣有offer! 放心!

我個仔係7月B,己收到. 2/11,九龍塘.
會點in?

2 Nov in. 要請假!

回復 onionfu 的帖子

有收到富榮interview信了, 也是11月2 號.

回覆:收到迦南interview letter了

我對呢間印象麻麻,交表同interview都係平日,幾間分校又係同時期interview,只係方便學校自己運作,冇在職為家長考慮。

我個仔3月b, 已經收到信,LT in

去年只可一個家長陪小朋友入課室interview, 所以一個定兩個陪不會影響取錄機會。interview 日有簡介會,窩打老道是一家三口聽完後,其中一個家長同小朋友入課室見老師,另一個playground 等。九龍塘就同一時間一個家長聽簡介會,一個陪小朋友面試。

回復 sarubuta 的帖子

Thanks for your sharing! 我地收到窩打老道11月2日 In

Kln Tong 2/11 am

kohojois 發表於 12-10-17 10:15
回復 sarubuta 的帖子

Thanks for your sharing! 我地收到窩打老道11月2日 In

係呀, 校曆寫11月2日係新生面見日, 全校當日都停課一天.

去年全線迦南都係11月第一個星期五和六interview

回覆:sarubuta 的帖子

引用:哎呀……果日我同囝囝去,分到身嗎? +

原帖由 BALL_B116 於 12-10-19 發表
哎呀……果日我同囝囝去,分到身嗎?
你只考窩打老道分校?如流程跟去年一樣,一個家長陪ok 架

我個囡報藍田分校,在約兩星期前收到信在02NOV2012面試

Mrs.Luckycat 發表於 12-10-15 14:14
回復 BALL_B116 的帖子

Hi, Ball_B116, I also received the interview letter from 'Waterloo Road" Camp ...

Cannan (Waterloo Road) 都有好多條線的校車, 有一條荃灣線和一條青衣線應該經葵芳.

荃灣線有站在...爵悅庭, 葵俊苑, 荔景地鐵站...

青衣線就有...葵芳, 葵涌廣場, 爾登豪庭, 海濱花園...

迦南校車好好, 如果順跟的都會盡量安排校車站

回覆:sarubuta 的帖子

謝謝,sarubuta。另請教: 請問知否車程約需多久?又:窩打老道的老師好嗎?

天助自助者,  別再怨天尤人

Mrs.Luckycat 發表於 12-10-20 07:28
謝謝,sarubuta。另請教: 請問知否車程約需多久?又:窩打老道的老師好嗎?

...

車程幾長就唔知, 我唔係果條線.  只係睇校車路線表答你

返o左兩個月so far 覺得老師都幾好, 兩個班主任, 都細心, 一個老師會相對嚴去教好常規, 另一個對家長小朋友都係好nice 好好人, 感覺好似一個做衰人, 一個做好人咁.  平時應該好多時仲有一個助教/老師幫手, 每天還有native PTH 老師和外籍英文老師上堂(好似約30-40分鐘).  女成日在家說鐘意x老師, 鐘意y老師, 返迦南幼兒園開心.  
‹ 上一主題|下一主題