用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 今日真係癲了﹗
go

今日真係癲了﹗ [複製鏈接]

本來今日係要同囡囡去屯門醫院兒科覆診, 職員話今日無約到喎﹗改左期唔係今日已通知你先生......請晒假....點算﹗咁打電話問下其他部門, 因為約得太多檢查又係附近, 睇下係咪自己記錯, 果果都話無...唉﹗問老公佢又話唔知喎﹗咁咪諗住交小便化驗, 點知個女又唔呵﹗醫院比d尿袋用晒, 問化驗室有無又話得兒科有, 去到話下午休息, 要明天先有得拎﹗ 之後重要接到協康個電話...話星期六個訓練要改平日, 如果唔係就要改其他中心.....即時爆左﹗(重要加好多個女發皮氣, 唔願行, 目訓地及喊﹗ )
   0    0    0    0

本來無一物, 何處惹塵埃.

回覆:idak 的帖子

放鬆d, 好多嘢我地控制唔到亦唔到我地控制,明白當几樣嘢同時發生係會好忟好無助,但我地嘅心情小朋友係會感受到,咁唯有同個囡改變行程,去high 個tea輕鬆下。

U have to control your self so that your kid can be improved.

No matter how difficulties, you have ability to resolve it step by step

Take it easy

回覆:BKVIP 的帖子

我知道唔係今日時已搭輕鐡去咗屯門市中心,買咗幾件衫仔同冒險樂園玩咗一陣!見囡囡坐輕鐵時無扭落地,有進步都開心咗d!我只係想搵個地方呻下!同朋友講未必明!因為初初真係好驚會唔會自己記錯地方!

上黎呻下啦,我身邊都無人明,阿仔選校d嘢又好煩,諗到頭痛,大壓力到失眠,咁岩就見你個post.

回復 BKVIP 的帖子

我都好驚選小學...不過我個女只係k1, 但係佢以家入唔到課室住....因為係主流幼稚園, 佢又咬人...唉﹗

因為咬人唔俾入課室嗎?咁在出面坐成日未好悶?有無排政府服務?

回覆:BKVIP 的帖子

佢點會坐得定!去咗活動室玩,有主任,嬸嬸及校務處職員輪住睇佢!

我都怕我個仔到時返N班都係咁,平時係公園玩,佢都好自我,玩玩下會推架車仔走左去...
‹ 上一主題|下一主題