用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到方方樂趣既Interview 信啦!
樓主: JoyceNgYY
go

收到方方樂趣既Interview 信啦! [複製鏈接]

哎呀,我B排300多号,到现在还没收到interview信,我好担心,唉···怎么办呢?

收到信啦!  20/10 interview, 同另一間幼稚園同一日.  一個9:30 am,  一個3:00 pm.  
我個C6就唔想in 晒兩間, 驚BB無時候瞓晏覺喎

點算?

sysy474  我 20 号又係兩間, 好在時間都 ok ! 一中午一下午 !  但有兩間 openday (應該太趕去唔倒!)  發表於 12-10-11 03:44

回覆:ekhc 的帖子

哈哈,真好,大家都收到信了。

我覺得睇吓下午那間對你有幾重要啦,如果唔係好重要既我覺得可以睇吓方方in 到幾點,如果早完既其實仲有時間瞓番一陣有得叉電都ok,如果都幾重要既就是但一間扮病試吓改期得唔得,如果好重要既就算喇只好放棄方方。

引用:Quote:原帖由+jjcherry+於+12-10-08+發表收

原帖由 aokiwong 於 12-10-08 發表
好早,9:00
唉,我仲早,8:30am, 應該係第一批,好驚咁早就算唔遲到都驚阿囝未瞓醒扭計。。。

回覆:JoyceNgYY 的帖子

Thx for your advice.  其實我好想兩間都去interview, 點都叫做try 過 ar!  同埋時間上都唔算真係好趕啫!  不過, 當然我會睇下阿女朝早in 完方方之後嘅情況係點, 再作決定!

加油, 各位媽媽

回覆:JoyceNgYY 的帖子

咁可能真係跟application no. 嚟排interview 先後次序噃!  你 no. 頭10個, 所以8:30 in, 我no. 7x, 9:30 in.

早In 都有好處嘅, 咪早d走囉, 早d可以諗下晏d帶bb去邊度玩.  可能當日我到嘅時候, 你就啱啱走 Lu

Hi all,

I wanna ask, did u gals submit the application fee while u submit the form on that day ??
Coz I told my c6 to submit the form and pay the application fee, but end up he forgot pay the fee and the school didn't ask for it

I'm still waiting their interview letter

引用:Hi+all,I+wanna+ask,+did+u+gals+submit+th

原帖由 J.Kong 於 12-10-09 發表
Hi all,

I wanna ask, did u gals submit the application fee while u submit the form on that day ??
Don't need to pay application fee when submitting application.

You need to pay hkd$30 upon interview only

J.Kong  oh icic, thanks.  發表於 12-10-9 12:54

回復 J.Kong 的帖子

No need to pay the fee until the interview according to the application form that you submitted.

J.Kong  noted, many thanks.  發表於 12-10-9 12:55

回復 angeljodi 的帖子

我都收到海濱的面試信, 20/10in, 但同時我又報咗愉景, in時間踵到應一應!
我打咗去問可唔可以改, 佢話改的話要等11月先有得in...
唉...

我個11月b,排no.1X, 仲未收到太子道方方既信既?

回覆:收到方方樂趣既Interview 信啦!

我只收到對衡道interview letter, no.2xx

sysy474  想問對衡幾多号in ? Thanks !  發表於 12-10-11 03:38

sysy474 發表於 12-10-8 03:53
如果報左粵英想改英普...應該in 前打去改, 定到收左先改好d 呢? 如in 前改, 會會印象唔好呢 ? ...
幫bb報左粵英,心思思又想報國際班,交form時問過,到時可吾可以改國際班,收form的人話冇得改的

大家覺得方方評價如何?因為係傳統要坐定定,同埋課程會深少少,但細仔真係冇乜選擇。
my blog: 薯淘同雞

回復 Jesation 的帖子

囡囡去年12月年插班, 1月已經評估, 老師都話, 剛返學不能作準 ... 到3月家長日再同老師了解, 都話囡囡跟得到, 老師都話, 同大b當然有距離, 但發展正常, 講嘢超班添

囡囡開頭返學都未必坐得定, 有時又唔肯跟老師指示做, 老師都話有時要俾空間佢, 叫teacher assistant 帶佢出課室外等佢自己冷靜之後再入課室, 我想老師都唔會太pushing, 而囡囡都冇話過唔返學, 課程我想不算難, 因為都係認吓字, 唱吓歌仔等等

Jesation  good~  發表於 12-10-10 11:09

回覆:收到方方樂趣既Interview 信啦!

我仔仔11月細B, 排39都收到信愉景方方interview嘅信呀。10月20號就in,但我想問仔仔而家先咁細個,乜都唔識,in佢啲咩呀?擔心

都有問過一d學校,唔係方方,咁細個bb淨係識企呀乜都唔識點in,佢話識企咪係一個技能lor,會按照bb年紀睇返,家長唔使太擔心咁。我估如果學校太變態in d深嘢,你都未必俾仔女讀啩。
my blog: 薯淘同雞

回復 hobby 的帖子

Hobby,

你bb系12月b嗎?請問方方in細B會問咩問題呢?好緊張呀
Thank you!!

回復 ychan12 的帖子

囡囡係11月細b, 考試內容大約如下:

test 囡囡對聽音, 眼睛movement 等等, e.g. 老師會整啲聲, 睇吓囡囡有沒有找尋, 用書, 公仔, move up & down 睇吓囡囡有冇望;

其他好多指令題:

1. 有個toy, 要囡囡將珠仔move up & down
2. 有個basket, 有幾種水果, 叫囡囡取不同的水果, 再pass俾daddy, mami, teacher etc, e.g. give the apple to daddy ... 最後叫囡囡tidy up
3. 有本書俾囡囡睇, 我想都係睇吓手眼發展,

另有一個老師問日常生活, 語言發展等, 好似識得叫爸爸媽媽未, 不過都唔要求即場叫, 走時老師同囡囡bye bye, 囡囡都用手bye

方方interview相對其他學校簡單, 不用擔心

sysy474  方方中文 in ?  發表於 12-10-11 12:32
sysy474  考N ?  發表於 12-10-11 12:31
Jesation  thanks  發表於 12-10-10 14:15

‹ 上一主題|下一主題