用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日啟思interview sharing
樓主: leesiubai
go

今日啟思interview sharing [複製鏈接]

回復 mama_ming 的帖子

my boy had the interview at Kln Tong last Sat, the teacher told me the result will be released on 5/11... they'll send email to the parents..

去年面試PN時,己經過了截止報名時間,打電話去校務處問,職員話仲有位,仲叫我寄申請表去安排面試,去到面試只是問一D好簡單嘅問題,面試完後叫我哋去校務處等,十分鐘後就立即收咗我個小朋友讀PN。

回復 tiggerpiget 的帖子

邊間啟思?

今個星期六會去帝堡城INTERVIEW.

回復 Annalokyinmama 的帖子

Tsing Yi Creative Kindergarten

可能去年仲有位,收多一個得一個,反正都耍開班。

引用:我諗佢個個家長都會問下,+"上午班FULL左下

原帖由 Annalokyinmama 於 12-10-08 發表
我諗佢個個家長都會問下, "上午班FULL左下午班OK唔OK?"
我In咗九龍塘,老師冇問我,我諗

回復 wing214 的帖子

唔好灰!一日未有通知都有機會

Lam Tin
要圈上午/下午, N1/K1選擇ETC..

回覆:wing214 的帖子

我都係in kln tong,老師淨係話下個月五號出結果,同時問我平時小朋友係咪好靜,其他野冇問

我個囡interview唔出聲,但做晒指令,不過老師完全無同我傾計,我諗收生機會都微微地。我唔開心咗一陣子,唔係因為阿囡唔出聲,而係覺得老師好現實,小朋友唔出聲唔代表唔好,連講兩三句嘅時間都唔俾我

回覆:今日啟思interview sharing

如果老師冇問,而你想問或幫小朋友"補飛",要主動講架。。。

大家唔好太失落先啦, 一日未出結果, 都仲有希望, 況且呢間先係第一間interview, 之後仲有好多好學校呢, 大家汲取經驗, 下一個interview就會做得更好, 始終interview呢d嘢有時好難控制, 盡力而為啦, 不要太大壓力....

唔知會係11月5日前出結果,定係真係要果日先出呢?

每次每個班房in 6個小朋友, 但只有4個老師, 好唔好彩我個女排最後果個in, 人地in緊果時, 我個女好投入咁玩晒枱面的玩具, 但見其他小朋友一個一個in完講byebye, 我個女當然唔耐煩想走啦!! 表現一般, 講byebye最快! 唉!

我今日去完深灣軒,阿女都做咗八成,剩係唔肯講嘢,同埋好急住走冇講 bye bye, 不過老師都有問我下午班做 1st choice 好唔好因為上午有啲 full!

回復 nikili 的帖子

華富救世軍我都有報, 我仲報埋田灣循道衞理 同康傑添, 如果你想讀半日, 可考慮康傑~

回復 kittyland06 的帖子

我想問下IN完深灣軒果間係咪會比個貼紙仔BB架? 佢比我BB, 不過我BB唔識拎, 係咪要考佢講多謝呢? 佢都未識講野...

回復 Annalokyinmama 的帖子

我想問下IN完深灣軒果間係咪會比個貼紙仔BB架? 佢比我BB, 不過我BB唔識拎, 係咪要考佢講多謝呢? 佢都未識講野...
‹ 上一主題|下一主題