用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 懶理海難 行山中大生冷血罵消防
go

懶理海難 行山中大生冷血罵消防 [複製鏈接]

【on.cc 東方互動 專訊】南丫島撞船意外死傷慘重,消防、救護、飛行服務隊等爭分奪秒搶救生命,但竟有人因此而不滿發爛渣。自稱是中文大學一年級學生的男子,在海難發生後的翌日凌晨3時許,在鳳凰山山頂報稱肚痛,該男子不滿當局沒有派出飛行服務隊直升機接載他到醫院,一度情緒激動抓傷到場救援消防人員的面部,更稱「南丫島失蹤(口既)人都死梗,點解要派機去搵死屍,都唔派機去幫我呢啲活生生(口既)人?」
   0    0    0    0

回復 ca-c 的帖子

借問一聲,方向報信唔信得過先?跟生果報有得fight......!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

難以致信....... or 真係 x 人都有

回覆:懶理海難 行山中大生冷血罵消防

冷血係家教、性格所致!
跟學識無關

http://news.on.cc/cnt/news/20121 ... 1005_00822_001.html
呢個係原出處..

依個世界真係無天理, 應該死嗰D又唔死(只係肚痛), 唔應該死嗰D就無端端死咗. 最慘係D 消防員, 要走上鳳凰山山頂幫個咁嘅人. 依D人真係唔適合送去醫院, 因為醫返都嘥藥費.  應該派出飛行服務隊直升機接載佢直接出公海, 推佢落海算數.  咁樣最少可以慳返未來幾年嘅學費.  
‹ 上一主題|下一主題