用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 藍田佛教金麗幼稚園好唔好?
樓主: 陰公之人
go

藍田佛教金麗幼稚園好唔好? [複製鏈接]

陰公之人 的帖子

交表後會約接見時間,1個老師會帶妳和小朋友到課室坐下會問小朋友顏色,大少,生果,交通工具,拼圖,比本圖書小朋友叫他放在圖書架,大約接見15至20分鐘,妳不用擔心妳細仔有讀N班,記得叫老師早晨或午安,再見。

RebeccaLeung817 發表於 12-10-27 11:21
1班35人每班有2個老師,今年2號拿表3號接見完(下午會有電話通知)。

1班 35人 ? 我囝囝讀緊 k1, 1班得 22人, 有2個老師

RebeccaLeung817 發表於 12-10-27 11:41
交表後會約接見時間,1個老師會帶妳和小朋友到課室坐下會問小朋友顏色,大少,生果,交通工具,拼圖,比本 ...

我個女好怕羞,in左3間都唔多出聲,係屋企就吱吱渣渣(識溝通,咩都識講),屋企考她顏色/A-Z/數字/水果名都答中,全部識都無用,有無人有辦法呀?

MINI1601 的帖子

我個囡今年讀K2am1班有35人可能上午A,B,C下午A,B班可能小1班所以多D人。

babycat1111 的帖子

妳可以考試前帶小朋友到學校前後都有公園玩,考試當日妳可早些到學校內有玩具給小朋友熱身,妳不要說考試會令她有壓力和小朋友說媽媽帶妳去玩,妳說給小朋友知答咗老師問題會送禮物給妳,我個囡現在K2,考完老師會送禮物給她。希望成功。

回覆:RebeccaLeung817 的帖子

咦!咁係未多數上午面試?因為當日8:45am 要去浸信會面試會唔會撞時間呢?
2號取表嗰日,係未取表時已知面試時間呢?咁係未3號面試時先交表?
好緊張呀!

陰公之人 的帖子

2號拿表時填完就交表會給妳約時間3號回校。

我都要in官浸同金麗,觀浸接見時間係9點40分,好驚趕唔切到金麗

回復 RebeccaLeung817 的帖子

咁以咩準則來定個interview時間? 你話2號當日取表時即時填完表再俾interview 時間, 咁係未填得快, 交得快可以早D約到個interview 時間呀? 咁未要鬥快填表囉!

陰公之人 的帖子

我囡2010是跟排隊前後編號碼在表上是越早就會多早上接見越遲就下午接見。(妳個表巳有號碼早交同遲交表都是—樣時間)

陰公之人 的帖子

點解會想考官浸?我在等校車個媽媽說都想轉校,課程好淺驚追不到小學課程但小朋友讀得好愉快。

回復 RebeccaLeung817 的帖子

哦! 明白了! 即根據表上的號碼來定面試時間. 謝謝!

點解揀官浸呀? 因為問過官浸好似係官塘區幾好口卑, 所以未試試.

回覆:藍田佛教金麗幼稚園好唔好?

請問鴨仔學校即系邊間學校丫?系咪靈糧糧

回覆:candyboy711 的帖子

係迦南呀

‹ 上一主題|下一主題