用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇人上過 Wan Chai 間cpda? 好唔好呀? ...
go

請問有冇人上過 Wan Chai 間cpda? 好唔好呀? [複製鏈接]

question as above for my 1 year old daughter, many thanks.
   0    0    0    0

回覆:professor_king 的帖子

我小B仔上緊灣仔個間,其實都0k,我上星期二不過就好小小朋友上,可能係剛開張冇來。我上過其他學校的playgroup 都係差不多。

回覆:請問有冇人上過 Wan Chai 間cpda? 好唔好呀?

其實係咪同其他pg型式差𣎴多?

我BB都試過係灣仔上過幾堂,老師教得好好,幾注重課程內容,相比之前試過其他pg好,我BB學到野,而且我BB幾中意個度

Not bad, teachers are nice.  But classroom is very small, and the content seems rather thin comparing with other playgroups.  But it's value for money since it's not too expensive.

回復 chocochocoma 的帖子

我只上過英文班,老師相當唔錯,如果小朋友以前未上過英文PG,或在家少用英文,呢個係幾好的選擇,因為師生比例低,幾乎一對二,真係學到嘢﹗但如果係為了小朋友熟習群體生活,則要考慮下是否太少同學仔。

回復 muimuimao 的帖子

請問英文班是否 NET 教小朋友? 如果小朋友會由印傭姐姐陪上堂, 但姐姐唔識英文, 是否不建議上英文班? 還是英文班也 OK, 因為老師會 bilingual? 唔該晒~~

回復 cocottt 的帖子

真係唔該晒! 咁我就報中文班啦~~

TAI PO, 不錯
‹ 上一主題|下一主題