用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問如入讀直資學校,未來是否應該出國留學較好? ...
go

請問如入讀直資學校,未來是否應該出國留學較好? [複製鏈接]

請問如入讀直資學校,未來是否應該出國留學較好?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問如入讀直資學校,未來是否應該出國留學

原帖由 komictiger 於 12-09-29 發表
請問如入讀直資學校,未來是否應該出國留學較好?
直資只係funding模式,正如幾百間津校都吾會一個樣

醒目開學勳章 貢獻勳章

出唔出國,要睇到時情況,同個人決定,同讀邊類學校無關
恐龍家

謝謝各位指點.我個人感
覺,官津學校較注重考試成績.是否對本地升學較布優勢?

醒目開學勳章 王國長老

引用:謝謝各位指點.我個人感覺,官津學校較注重考

原帖由 komictiger 於 12-09-30 發表
謝謝各位指點.我個人感
覺,官津學校較注重考試成績.是否對本地升學較布優勢? ...
今年新高中,有公佈成績既學校中,最勁果間叫聖保羅男女,係直資。而津校之中,有好勁的,亦有成績吾見得人的。樓主的確要改變心態,吾好用直資vs津校去界別學校

引用:Quote:原帖由+komictiger+於+12-09-30+發表

原帖由 Charlotte_mom 於 12-09-30 發表
今年新高中,有公佈成績既學校中,最勁果間叫聖保羅男女,係直資。而津校之中,有好勁的,亦有成績吾見得人 ...
另一間係DGS都好勁,都係直資。

‹ 上一主題|下一主題