用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Tutor Time Nusery (Dorset Campus)
go

Tutor Time Nusery (Dorset Campus) [複製鏈接]

依家返緊TT既PG, 由於阿仔係細仔, 問咗好多間幼園都無位, 有D連IN既機會都會. 今年12月佢就可以返2歲班, 暫時得TT有位比我仔, 想問下TT既2歲班OK嗎?
因為學費都幾貴, 如果返都只係會返TT既PN, K1會同佢轉返傳統既學校, 到K1時又會唔會比較難適應傳統既學校?
   0    0    0    0

我今日都收到TT(寶馬山) 2歲班的OFFER...
話下個禮拜可以返學......
諗住試下先...

我個大囡同大囝都系tt讀過, 當年都唔錯的, 不過而家我覺得學費太費, 唔值, 另外學生人數太多, 另外我覺得無咩野學到番黎, 同埋我覺得hea d 囉.....只系個人意見.

回覆:jan80 的帖子

我上個mid level 嗰間,差不多$500一課,好hea,唔值。英文老師hea爆,我上左2个月走左去上蒙特梳利,$200多一堂,我好滿意,bb番得開心,學到野,明顯有改善。有左對比后,更加肯定TT學唔到野。最起码,bb上完蒙,響屋企玩完玩具識收拾,同唔再亂丟東西

仲有系超多大陸人.

TT比小朋友愛上閱讀,打好語言基礎同快樂幼稚園生活.

Wanna ask how much is the school fee of playgroup and pn?

我都係給個囡讀tt n 班。最後沒有要cannan , creative, boxhill,唔知有沒有揀錯。等她再學下英文才考k1

加上我個囡七個月開始上tt, 觀察很久那皃的班主任都有愛心,普英老師尚算盡責.加上我個人也認為二歲囡囡不宜做太多功課。

‹ 上一主題|下一主題