用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有關明天Think交form
樓主: angelhk
go

有關明天Think交form [複製鏈接]

回覆:有關明天Think交form

mei foo 都要排差不多2hrs ah

我都係去美孚不過排左1個半鐘頭就走

I went to Nan Tin at 12:15pm, queued up only for 30 mins.  

ekhc  U r the most efficient wor!!  發表於 12-9-29 23:13

點解交form都要人排個幾兩個鍾? 我去咗馬鞍山排了15分鍾都係排前咗幾個位,於是放棄走左.

開頭我以為只是交form,放下就走得,排長龍係因為多人交form, 但排下排下我發覺唔對路,都只係排前幾個位. 我認為Think只係找各位家長做show做勢,令人覺得好多人爭住報.

學校的教育好唔好, 我唔知,但這種行政安排真不該! 如果家長填錯或填漏form, 大可以reject申請或後補,要人排咁耐,我寧願唔報!

回覆:applevonchu 的帖子

我係排前排的,那是因為入到去,首先有個miss同我對齊d文件,之佢地失驚無神比張問卷我地填,要我地填完先去櫃面交文件同比錢。嗰度地方細,d家長好多都冇筆,好混亂。最無聊係張問卷只係要您剔您係咪帶齊d野,我都唔知既然已有miss check 咗一次,仲要填黎做咩?攪到我準備好哂所有野都要攪成差唔多成五分鐘先走得。又如果張問卷係必要既,點解唔係份申請表度一次過比埋?我覺得學校係呢方面真係要好好改善下。

回復 JoyceNgYY 的帖子

好在我放棄唔報,如果連遞FORM都要再填FORM,咁學校真係用盡方法留住D家長來做SHOW,十分缺德。
如果學校真材實料,何需使用此方法?

係咪?  我哋又無填問卷喎!  請問你哋報邊間 campus? (我哋報九龍塘)

回覆:ekhc 的帖子

我報馬鞍山那間。

ICIC
‹ 上一主題|下一主題