用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

排隊交表 [複製鏈接]

學校不接受郵寄交表, 等了很久

0    0    0    0

回覆:charmykittyy 的帖子

我都吖!

回覆:yannesmom 的帖子

辛苦家長了!

回覆:排隊交表

我地9:15到, 前面100人, 9:45 攪掂. Ok 喎! 俾我expect 快走人

交表都要排架咩?工人去交,有冇問題?

引用:交表都要排架咩?工人去交,有冇問題?

原帖由 luked 於 12-09-26 發表
交表都要排架咩?工人去交,有冇問題?
經一事長一智 我黑仔到人有三急 排排下 想找個toilet 也没有 學校也不肯外借 這間學校
只可親身交表 下次一定帶多個人有照應 有工人交表牙

charmykittyy 發表於 12-9-26 23:08
經一事長一智 我黑仔到人有三急 排排下 想找個toilet 也没有 學校也不肯外借 這間學校
只可親身交表 下次一 ...
thank you !!

我總係覺得要家長親身排隊去交表的學校唔係一間真心好的學校! 目的只係為自己做宣傳, 收到名校的效果, 好似好多人仆去報名咁! 有無想過家長需要返工或者要照顧小朋友, 到呢個年代仲唔提供網上或郵寄選擇, 真係好極有限!!:;pppp:

引用:我總係覺得要家長親身排隊去交表的學校唔係

原帖由 bb8886 於 12-09-27 發表
我總係覺得要家長親身排隊去交表的學校唔係一間真心好的學校! 目的只係為自己做宣傳, 收到名校的效果, 好似 ...
體會倒啦 我排的是watetloo ,那間  明年開始無學卷 都是 in 來做backup:;pppp:

醒目開學勳章

無學卷一定要做勢出來, 真係懷念當年有學卷的日子, 我孩子升小一了!

引用:無學卷一定要做勢出來,+真係懷念當年有學卷

原帖由 janice_BB 於 12-09-28 發表
無學卷一定要做勢出來, 真係懷念當年有學卷的日子, 我孩子升小一了!
這些年的家長 壓力真大 不是為工作 也要為小朋友樣樣都要爭 想為他們找間好一點點的學校也不易 大家要努力呀

janice_BB 發表於 12-9-28 16:23

其實之前沒有學卷都要排隊交表, 又唔係真係等好耐, 去年我特登請了半天假去交表, 一間排了約大半個鐘, 一間約10-20分鐘, 我覺得為了小朋友, ok ar!  也有人叫工人或老人家去交表.  

janice_BB 你將升小一的教子是讀迦南嗎?

點解親身排隊交表都會聯想到學校不是一間真心好的學校???小一直資、私校和政府派位,好多好學校都要家長親自交application form(有些名校還要指定平日!)吾通依D學校都有問題?
小孩子成長真是漫漫長路呀!放鬆D啦!

‹ 上一主題|下一主題