用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇小朋友學緊劍擊 ?
樓主: evitalcm
go

請問有冇小朋友學緊劍擊 ? [複製鏈接]

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

仔仔上緊 hkprofencing 太子, 唔錯.

醒目開學勳章

我囝本身係香港劍X學校學緊, 但佢哋迫阿囝走, 所以無再係油麻地果到學啦.

另外, 其他4-5歲BB班既小朋友, 除咗買幾佰蚊果套裝備外, 仲要每人買$1,500.00 電果套. 我覺得好商業, 同埋, 唔知會唔會買咗之後, 轉頭又話打得唔好, 迫佢哋走, 到時錢又比咗, 又要揾其他地方學.

vinvillalee  點解要迫走  發表於 13-8-21 22:36
cpcog  why do they push your son to leave???  發表於 13-8-21 22:04

有冇人去過觀塘 JFC ? 家陣我想2選1.
JFC 同 pro-fencing 選一間學

danielboy 發表於 13-6-3 10:22
我都係住荃灣但我小朋友喺火炭學,以前亦喺油蔴地Hong Kong Fencing School學過幾個月,兩間都唔錯。佢哋兩 ...

danielboy,
我都係住荃灣呀 !呢個暑假比佢試了青年空間o既summer course佢話想再學,所以又再重新幫佢planning一下之後o既課程.家陣比較下.我想問問你小朋友去火炭呢間是大約幾 $左右一堂 ?交通方便嗎 ? 初學時是否會叫買好多用品 ?

我女兒剛在火炭上完暑期班,很喜歡,會九月上恆常班。學費$200一堂1.5小時,暑期班可借他們的劍、保護衣及面罩,恆常班要自己買全套,一次過交幾個月學費包大部份器材。地點在火炭站銀禧。

醒目開學勳章

回應 vinvillalee  點解要迫走 同 cpcog  why do they push your son to leave???

原因好好聽, 因為另2個小朋友要升班, 用$1,500.00 買套電衫. 而囝進度未夠, 怕佢升到上去, 到時變咗一大班人, 老師未必有時間睇得到. 而本身個班亦會取消. 佢無比任何其他選擇我, 咪等於無選擇.

另, 其他細B班, 4-5歲果D, 全部都升班, 齊齊買$1,500.00套電衫, 我先醒覺呢間公司, 只要精英同錢.

Web  此處不留人, 自有留人處^^  發表於 13-8-22 17:54

醒目開學勳章

回應 : Web  此處不留人, 自有留人處^^

認同.

但如果你上網search舊聞, 會發現劍擊圈子太細, 呢間學校同總會有聯繫, 所以出去其他地方學, 可能不能代表香港出賽等消息. 不過, 唔知而家仲係唔係.

hkspiderman  你所憂慮的不無道理,但香港有不少公開比賽,只要能贏得一兩次冠軍,大把人爭住揾你入讀  發表於 13-8-26 13:01

回覆:evitalcm 的帖子

$180一堂,地點在銀禧花園商場,喺火站一出過條馬路就到。

從荃灣街市街分別有三架小巴去沙田區,一架去大圍,一架去沙田巿中心,一架去火。本來最直接係坐去火那架,但記憶之中佢停工業區嗰邊,行番去銀禧都遠遠地(可能我懶)。你亦可坐去大圍火車站架小巴,再轉港鐵坐兩個站到火

佢哋唔一定要初學者一下子買晒d嘢,記得一定要你買劍會Tshirt同手套,但學了兩三個月都要陸續要買衫、褲、劍、電衣、面罩、護胸等。不過如一次過交多d學費就有嘢送嘅,例如,連交兩個月送tshirt;四個月送褲之類。

你囡囡幾多歲?

danielboy 發表於 13-8-24 19:07
$180一堂,地點在銀禧花園商場,喺火灰站一出過條馬路就到。

從荃灣街市街分別有三架小巴去沙田區,一架去 ...

oic. Thx .danielboy
我女6歲半. 我想試一試下太子先. 因為我家比較近mtr. 交通上面會比較方便.
餘下o既就係下睇佢時間夾唔夾到.  希望夾到個女
‹ 上一主題|下一主題