用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

請問~ [複製鏈接]

當初點解揀呢間小學呢?除住附近外,還有咩吸引之處呢?入讀後有冇後悔呢?

1    0    0    0

點解要後悔?.
李宗德是一間好有愛心的學校.
語言環境好.  活動又多.
小朋友可跟自己興趣和能力參加好多課外活動.
最重要是學校提供好多機會給小朋友參加比賽和上台的經驗.
例如 :  只要你想參加朗誦節.  學校會幫你報名
但只會提供基本訓練.  部份支援要靠家長
但重點是 重中吸取經驗.  成績如何要靠家長和小朋友
**很多學校是不會容許 不夠質量的小朋友代表學校 比賽
但你宗德會 law.

回覆:請問~

多謝你的回覆!之前簡介會都聽講過,每位同學都有演出機會,不會只著重精英,我都覺好難得
仲想問你覺得校內行政和學生操行和老師質素如何呢?

行政算是不錯、你可看看之前的post 好多時都有提及學校的處事作風,況且重有家教會FB群組幫忙,算是不錯。
學生大部份不錯、 當然都有頑皮小朋友,所以学校好重視德肓,希望小明友成葛有德行的人。 老師很多有爱心和有料子的人,部份老師較年青, 有新思維又有幹勁。

請問萬一被rejected, 李小會拒絕對rejected的叩門請求嗎?

如照往年做法.  是沒有第二次叩門的機會.
因為如到 6月份有小朋友不來校正式註冊 (交第一個月學費)
就當放棄學位.  會先找 waiting list 的家長看看會否仍會來報讀小一.
‹ 上一主題|下一主題