用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 你地有無返中學做家長義工?
go

你地有無返中學做家長義工?

中學家長無小學咁熱心,Why?

很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

中學做家長義工是什麽工作?

回覆:你地有無返中學做家長義工?

带同學出外比賽、探訪、學校開放日、家教會興趣班導師、專題講座等等

smallfoothk  我相信會有的  發表於 12-9-25 15:31
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

醒目開學勳章 王國長老

一早有人warn我, 中學同小學唔同玩法, 家長投入亦唔同, 我而家都係觀望中.........

kswiss  玩法係點? 分享下!  發表於 12-9-28 18:24
chiuchun  有咩唔同呀?  發表於 12-9-28 12:46

引用:一早有人warn我,+中學同小學唔同玩法,+家長

原帖由 Charlotte_mom 於 12-09-28 發表
一早有人warn我, 中學同小學唔同玩法, 家長投入亦唔同, 我而家都係觀望中......... ...
醒目!

回覆:瑄婷 的帖子

我都想參加呀

我小學無玩過....到中學先參加家教會....暫時開過一次會...+ 一次飯聚....感覺唔錯.....擴大社交圈子之餘...增值自己...又可更深入了解學校....