用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 校長推薦信
樓主: HelloKitty2005
go

校長推薦信 [複製鏈接]

Re: 校長推薦信

我個女間學校都係,叫我哋決定報邊間中學先寫推薦信;但六年級第一次呈分試嘅成績表要等到十九號先派,真係頭痛......
據我所知,有啲中學要求推薦信封口的, 所以必須決定左邊間中學先寫信.

吓!點解咁好嘅! 你囝囝讀名校架,我哋講明只寫一封咋.

我好苦惱, 因為上次小女考得Band 1 尾Band 2 頭,今次知道好好多,但又要等到十九號先知考第幾,好煩!

嘩,你哋就好啦,我個女間學校話只寫一封咋!我都要問清楚而家寫了到叩門時重有無!

其實我問下大家除了推薦信,成績表和證書影印本外,重要不要做一張resume喺前面呢? 如果申請英中是不是要打英文呢? 有難度喎!!

唔好意思呀,樂樂; 本來我係覆DoReMi媽媽和Sheila嘅,不過我打字打得慢,比你快過我.

介紹信寫啲咩架? :idea:

係啦,所以好煩law, 想決定邊間都難呀!咁遲先派成績表.
我個女讀官校,好似唔緊張咁!!

Dear Bettylam,

收到喇,感激!

mccmom

Hi,

我今日寫左封信比校長request推薦信喇,因為前日打左電話比班主任,佢話我個女今次考試考得幾好(但成績表十九號先派),可以試Band 1 學校,我心儀間中學竟然二十八號deadline,真係趕!!希望趕得上啦啦隊!

mccmom
‹ 上一主題|下一主題