用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 最終 2013/2014 小一有幾多人註冊左
樓主: dorajoyce
go

最終 2013/2014 小一有幾多人註冊左 [複製鏈接]

收咗我個女了, 但同時津校都收咗, 依家好煩惱呀!!  想問嶺小英文ok嗎??

回復 angel_cky 的帖子

我想問係唔係一定收番細佬好嫁??

sammilcm 發表於 12-12-11 15:36
收咗我個女了, 但同時津校都收咗, 依家好煩惱呀!!  想問嶺小英文ok嗎??
都收咗我個女了,打算明天註冊。
你有參觀嶺小的open day 嗎? 我有睇過佢地d功課,又有睇過有個學生用英語講故事,感覺ok,不算太淺。據說他們用的英語課本是新加坡的課本,所以我估計程度應該不會太淺。不過唔知收咗你囡囡果間是邊間津小,很難比較。

回復 ami607 的帖子

我果間津校就係英文唔夠深, 其他嘢差唔多嫁.  所以唔知邊間好.  同埋嶺小係剎校轉直資, 學校又咁小班, 所以有D擔心囉.

回復 sammilcm 的帖子

嶺小的校址前身確是殺了校,但應校跟現在的嶺小應該是無關聯的...(因為我奶奶有朋友在前校任教,他說舊校跟現校是無關係的)
至於小班,對我來說可是賣點來啊! 我選嶺小其中最大理由都是小班!

直資前的嶺小同而家都係嶺南同學會所辦, 聽講之前之所以殺校, 係因為當時真係出生率低, 收唔足人.  我唔知之前係咪真係質素好差, 但而家就肯定有一定質素, 同埋而家校長都唔係以前的那一個, 所以嚴格來說, 真的唔可以將以前同而家相提並論, 以前的校監同而家的都唔係同一人啦.

請問係吾係所有 24/11 in 既小朋友都收到 result 啦? 我地到今日都仲未收到, 睇怕都係衰左喇.

回覆:luiling 的帖子

又未必呀!我見倒網上有reject都收到信!

我都收到信~我仔仔叫(灝朗)~請各位多多指教!

adelewong070726, 多多指教. 我仔仔都收左喇, 好開心. 但今次註冊費成$1200, 好似有d貴, 之前好似見到係 $400, 吾知有無攪錯?

回復 luiling 的帖子

如無記錯,$1200留位費應該是9月份的學費來的,信上應該有寫的...

luiling 發表於 13-1-4 17:44
adelewong070726, 多多指教. 我仔仔都收左喇, 好開心. 但今次註冊費成$1200, 好似有d貴, 之前好似見到係 $4 ...

我地上年都係用一個月學費 ($1200) 去留位架喎.  如果你係真心想讀, 這根本不成問題, 因為佢係九月的學費嚟架咋.

大家好! 我仔仔都註冊左喇! 他叫「栢翹」呀!
好期待六月新生聚會

我個女是備取生,吾知仲有冇希望呢!寫求情信又有冇幫助呢?有冇係備取生的家長呀?
‹ 上一主題|下一主題