用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 在通X學完JMC,想搵老師個別教.咁應該點... ...
go

在通X學完JMC,想搵老師個別教.咁應該點... [複製鏈接]

1    0    0    0

係, 先報學初級
MA Music CUHK, BMus (Hons) RWCMD; FTCL; ATCL; DipABRSM (Teaching); AMusTCL

回覆:在通X學完JMC,想搵老師個別教.咁應該點...

我個女學完jmc先學琴,不用三個月便開始學二級嘅課程

YY Mom :-D

個人唔建議
MA Music CUHK, BMus (Hons) RWCMD; FTCL; ATCL; DipABRSM (Teaching); AMusTCL

已PM你 :)

我以為搵老師最緊要睇經驗,同埋小朋友鐘唔鐘意上。只有8級點解唔好?

八級只是很初步的水平、之後還要學多十幾廿年,越上越知不足。
經驗和技巧是需要時間的累積.....沒有個人技巧總會有所有限制,不能只用口,那就上網學好了。
至於小朋友鐘唔鐘意....一個良好的開始.....很大程度在家長的推動和安排,能否讓孩子有滿感!

每一位老 師能教多少位學生有數得計,參差在所難免!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

引用:我以為搵老師最緊要睇經驗,同埋小朋友鐘唔

原帖由 MsAudrey 於 12-09-27 發表
我以為搵老師最緊要睇經驗,同埋小朋友鐘唔鐘意上。只有8級點解唔好? ...
我都覺得經驗同實力係重要過8級定演奏級, 囝囝的琴姐姐都係只考到8級, 但教左琴十年有多, 有次表姐( 已考皇家演奏級第一級)黎我地屋企, 咁o岩o個日學琴, 學完琴後我請琴姐姐同表姐合奏一曲天黑黑四手聯彈, 表姐的表現強差人意, 反而琴姐姐就叫佢skip左一D野, 即時教佢邊度應該點彈咁, 所以其實有演奏級都唔代表D咩

‹ 上一主題|下一主題