用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太古城 st anna / 寶寶
go

太古城 st anna / 寶寶 [複製鏈接]

請問有無媽咪會報出年既N班?
有無小朋友讀緊/過既可以分享下好唔好?
謝~~~
   0    0    0    0

我冇讀過, 但舊年有interview 過呢兩間:
1) 寶寶 - 我讀過playgroup幾好, 黃校長好nice, 對教學好有熱誠! 我星期六返也見到校長同老師在門外等候我們回來上堂, 值得一讚! 老師都很好, 雖然我只是返playgroup, 一星期一次, 他們都好記得我個仔的名字! 唯一缺點係可惜校舍太細。所以我讀完playgroup 走左。
我有朋友讀緊N1, 話幾好。其實你JOIN 佢地PLAYGROUP 係優先直上N1既, 如果你唔嫌細, 呢間學校唔錯!
2) 聖安娜 - 我有朋友亦讀緊N1, 我就冇問好唔好! 校舍比起寶寶稍大, N1學生搭校車唔駛比錢, 仲可以比有一位家長陪同。 interview 時見到有外籍老師, 體育堂老師說會在太古城平台花園度上堂。
上述兩間學校收了我仔, 但我最後兩間都放棄了......。

回復 bobo101^*^ 的帖子

thanks a lot for yr sharing....
可以講講係粵/普/英上堂? 同埋... 最後點解唔揀呢2間??? 有better offer?

sobmama 發表於 12-9-18 12:29

thanks a lot for yr sharing....

ST ANNA 係粵/普/英上堂的。
我揀幼稚園睇好多方面, 唔係人話好就去邊間, 我上教育處個網逐間睇評語而去報名。
我個仔係大仔一月出世, 基本上我去年報左咁多間, 間間都收左, 最後我揀左呢間心儀既學校,
我鐘意校舍好大, 環境好好, 空氣好, 校長及老師都好, 教學上活動教學, 課程深...... 我覺得合適我個仔讀......。

bobo101^*^ 發表於 12-9-18 16:48
ST ANNA 係粵/普/英上堂的。
我揀幼稚園睇好多方面, 唔係人話好就去邊間, 我上教育處個網逐間睇評語而去報 ...
介唔介意講阿仔最後讀邊間?

回復 jordinat 的帖子

我PM你呀

想知阿仔最後讀邊間?可否分享? Tks!

bobo101^*^  OK, PM 你。  發表於 12-9-19 14:25

May I know which one also?

bobo101^*^  CHECK PM  發表於 12-9-19 16:16

回復 meloeskie2 的帖子

may i know which one also?

我都想知, 唔該PM埋我Y, THX!

我都想知, 唔該PM埋我呀 THX!

回覆:太古城 st anna / 寶寶

因太多pm, 是在灣仔半山的幼稚園(天主教),有小學及中學部,大家一定知道!

‹ 上一主題|下一主題