用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 MPS vs 嘉諾撤聖方濟各
go

MPS vs 嘉諾撤聖方濟各 [複製鏈接]

小女有20分, 選 MPS 好, 定 嘉諾撤聖方濟各好, 還有沒有其他選撰, 請教路.
   2    0    0    0

回覆:MPS vs 嘉諾撤聖方濟各

You can get a higher chance if you choose SFCS.

Thanks for your information.  I know a lot of applicant, who have 20 marks will choose St Francis.  

20 marks:
嘉諾撤聖方濟各------>好大机會入
MPS-------------------->   有机會入
自己考慮吧!

how about only got 15marks??

回覆:princesscharnee 的帖子

如果你在12網,等抽獎

我得15分, 第一輪揀咗st francis, 自知都無咩可能, 第二輪都會揀st francis, 希望抽到, 抽唔到都希望可以叩門有d 誠意分!

回覆:joannechow1031 的帖子

Good luck.

HELLO scbhongkong , 你囡囡是讀sf? 我唔選st paul, 因為我聽到我家姐囡囡話佢默書唔合格, 會無一星期小息, 我個人覺得有些殘忍, (個人感受, 我知st paul也是好好的學校) 咁想問下st francis功課和測驗多唔多?

Hi joannechow1031,

St.Francis 每星期只會有一科默書(中或英) , 會入考試分的. 而温習紙(中, 英, 常)就不定期, 但不入考試分. 一年只有三次考試.

Cheers,
chmanpong

至於功課St.Francis 出名多的 ,但近排我感覺少了些.

引用:我得15分,+第一輪揀咗st+francis,+自知都無

原帖由 joannechow1031 於 12-10-11 發表
我得15分, 第一輪揀咗st francis, 自知都無咩可能, 第二輪都會揀st francis, 希望抽到, 抽唔到都希望可以叩 ...
絕對冇咁嘅事! 朋友應冇講清楚成件事,只講部分!

GiCa  Agree with you, 絕對冇咁嘅事.  發表於 13-1-6 18:46

POOH 仔,

點解你咁講呀??   可吾可以分享下呀?

‹ 上一主題|下一主題