用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 讀沙官,辛苦嗎?(與馬鞍山禧年比較) ...
go

讀沙官,辛苦嗎?(與馬鞍山禧年比較) [複製鏈接]

就快要選校了,沙官就有校友分,很大機會入到,但一來遠(我住馬鞍山),
二來又怕官校死板同太谷太辛苦,相反選馬鞍山禧年,都知一樣咁辛苦,
因為出左名多功課同課程較深,但起碼近d,少左一樣辛苦,所以想問下你地會點揀?
   0    0    0    0

hihi~~我都係住馬鞍山~~
我大女嗰年都係20分頭輪入~
其實沙官都唔算好谷~~功課亦唔算太多~

馬鞍山禧年我就唔多清楚~比唔到意見妳
但入校機會大嗎??

我有朋友話我知沙官同呂明才都差不多,所以令我好擔心,
因為我唔係要望女成龍,又唔b u y名校的人,只想佢讀得
開心同唔好甘大壓力,再加上我自己都係緊張大師,所以好擔心
幫個女揀左間谷的學校,因為我真係對沙官全無認識,只係
上星期親身上過去睇人番學,但感覺不是太好,你可否講多些你
對沙官的意見(好/壞),T h x !
至於禧年,我得15分,唔係實入架,但我最喜歡的馬循實在太多人揀了,
我只好退而求其次,所以沙官同禧年都不是我最想入的

2rpiglet  請問可否講多小小點解感覺不是太好?  發表於 12-9-23 00:27

仲有呀,我住耀安架,你知唔知沙官校車到我家返及放的時間,等我有個參考都好

我個人覺得正常程度, 功課量適中

‹ 上一主題|下一主題