用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 每日一篇
樓主: MashiMaro
go

每日一篇 [複製鏈接]

mrsjacky 發表於 12-10-28 22:49
你仔學校無join,咁請問你係自己join﹖

阿仔學校係用啟思, 我覺得佢個網嘅文章比較多思, 版面亦吸引唔到小朋友去做!
所以小一開始自己俾錢申請"每日一篇"俾佢做, 今年已經第四年了!

http://www.prof-ho.com/reading/

你可以登入佢地個網
係用戶密碼下面見到"個人用戶可以在這裡報名"
你click入後, 就睇到"個人報名注意事項"
見到第二點有報名表格, 填上個人資料連同支票寄回佢地個地址,
約一個星期後, 佢地會寄回"學生帳戶和密碼"!
一個學年差不多完結後, 你可以登入佢地嘅網, 申請證書!
你亦可以趁暑假前(約6月留意佢地個網), 申請暑假嘅"中文每日一篇(暑假期間係每日做三篇, 但要留意價錢同平時唔同)和"英文每日一篇"!
到九月份, 佢地會寄出一份新嘅表格俾你,
衹要填寫番資料和支票寄回俾佢地,
之後佢地會同之前一樣, 寄出"學生帳戶和密碼"!

mrsjacky  十分感激!  發表於 12-11-12 15:02

SCKnight 發表於 12-10-26 22:12
回復 chanwendy 的帖子

你試用IE9,唔好用Chrome同Firefox
我用 ie 去 eng8, 咩都睇唔到添呀, 連個背景圖都出唔到呀.

有無家長試過 Eng8 / ilearner? 那一個好些?
‹ 上一主題|下一主題