用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 愛群道浸信會呂郭碧鳳幼稚園 急!好想知多啲呂郭碧鳯資料?
go

急!好想知多啲呂郭碧鳯資料? [複製鏈接]

呢間學校好唔好?教學方式係點?
派小學好唔好,多數派邊間?

因我將會搬銅鑼灣,所以唔太熟12區,唔知點揀幼稚園好,連帶升小學問題。。。有冇jm答到我?

0    0    0    0

回覆:急!好想知多啲呂郭碧鳯資料?

有冇人知?

OFFICIALLY來講小一係同邊一間幼稚園係冇關係, 呂郭碧鳯上年大約有19%去左軒上, 而軒上都有不小學生去到皇仁, 男小朋友同女小朋友搵學校策略有D唔同架WOR.  跑馬地聖瑪加利大都有好多學生去到華仁, 瑪莉曼, 聖芳濟各
你小朋友幾多歲呢, 因為2014 既K1 十月招生架喇, 你要留意
我大仔今年K3全日班, 都要安排小一既野, 學校俾到好多資訊我地, 有家長分享亦有其他小學校長來分享, 又有得去觀校.  
學校既老師好好,我個仔好好彩可以返全日, 同年年既班主任都好好.  最緊要小朋友返得開心, 如果你有宗教信仰, 返呢度更加好~

OFFICIALLY來講小一係同邊一間幼稚園係冇關係, 呂郭碧鳯上年大約有19%去左軒上, 而軒上都有不小學生去到皇仁, 男小朋友同女小朋友搵學校策略有D唔同架WOR.  跑馬地聖瑪加利大都有好多學生去到華仁, 瑪莉曼, 聖芳濟各
你小朋友幾多歲呢, 因為2014 既K1 十月招生架喇, 你要留意
我大仔今年K3全日班, 都要安排小一既野, 學校俾到好多資訊我地, 有家長分享亦有其他小學校長來分享, 又有得去觀校.  
學校既老師好好,我個仔好好彩可以返全日, 同年年既班主任都好好.  最緊要小朋友返得開心, 如果你有宗教信仰, 返呢度更加好~

回復 sasa1034 的帖子

學生會吾會有字卡及學校設計的教材等, 以便家中溫習?

佢地K1冇寫既功課, 都係認下字練下線咁, K2先開始, 我冇同小朋友溫習, 有功課就做, 佢地如果有故事書返來就一齊睇.  功課量唔多.  我通常係經日常生活教佢
‹ 上一主題|下一主題