用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 買邊樣英語教材好?
go

買邊樣英語教材好? [複製鏈接]

睇過oxford path體驗版DVD覺得幾好, 之後去左佢地個centre度了解成套系統既教材, 都幾鍾意, 可以培養到小朋友睇故事書既興趣, 而且發音好標準.

再搵下其他教材, 見網上好多人都讚Your baby can read好好, 可以識到好多生字, 而且係真人圖片, 唔係公仔, 又好似幾好咁. 不過程度較淺, 要配合Ladybird一齊用先事半功倍.

我囡囡宜家10個月大, 唔知買邊種教材好呢?? YBCR 係咪主張識字, 做句子有冇呢? 同埋係咪要睇好多碟去學呢?
   3    0    0    0

岩岩冬季購物節都有去聽過Oxford Path d sales講, 覺得好有系統, 又幫到小朋友睇故事書既興趣…始終大牌子都有保證d…
諗住同老公再商量下, 應該都會買比bb

回覆:買邊樣英語教材好?

英文其實係:看graded的故事書,加phonics就可以,六萬元可買很多書

回覆:買邊樣英語教材好?

Sing Sing English我在淘寶我當當天貓店淘過大陸版20本故事書with DVD, 埋單大約150人民幣,都ok的,同阿女睇左10本了,不過暫時無俾佢睇DVD,如果香港版50本書加DVD&CD&字卡等要三千幾我就覺得唔係好值。

引用:英文其實係:看graded的故事書,加phonics

原帖由 魚王 於 13-01-08 發表
英文其實係:看graded的故事書,加phonics就可以,六萬元可買很多書
絕對同意不用買幾千蚊幾萬蚊的教材!

‹ 上一主題|下一主題