用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 各位培幼家長, K1 INTERVIEW 請比D貼士
樓主: 彈弓狗
go

各位培幼家長, K1 INTERVIEW 請比D貼士   [複製鏈接]

回覆:各位培幼家長, K1 INTERVIEW 請比D貼士

Can you share with me too.

回復 tangotango 的帖子

Hi, can I have a copy please.  Thanks so much.

回覆:tangotango 的帖子

可否pm一份我呢?唔該

引用:請問各位覺得自己小朋友+INTERVIEW+嘅時間

原帖由 彈弓狗 於 12-09-13 發表
請問各位覺得自己小朋友 INTERVIEW 嘅時間有乜野特別之處, 可以突圍而出呢?  因為今年到我小朋友IN啦,  ...
可否Pm我謝謝你。

Do you mind to pm the questionnaire sample to me. thousands of thanks.

Can share with me please? Thx so much

引用:回復+彈弓狗+的帖子 我認為填寫問卷部分是

原帖由 tangotango 於 12-10-18 發表
回復 彈弓狗 的帖子

我認為填寫問卷部分是很重要的,必須要做好資料搜集:學校歷史,辦學理念,培正紅藍精神是 ...
我不是手寫的,是用電腦打和 print的。也沒有引用任何藍紅精神..... 只是寫出自己真正的想法。最後也幸運地獲得上午班 offer。相信問卷沒有特定的要求,但當然,家長的教育理念如和學校相距太遠,會有負面影響!

唔明點解大家都要問攞copy. 如果家長都無心去填份問題, 一心要"參考"人地, 同抄功課有咩分別? end up份份問卷都一樣, 學校點會欣賞? 一個抄功課既家長個仔/女又點會有學校收? 好多家長已經比左tips, 心機最重要, 如果連呢份心機都唔肯付出, 到底你既誠意有幾多?

Miulo    發表於 13-10-4 13:25
gingerm  

good pt !  發表於 13-9-6 14:51

回覆:maomaofifi 的帖子

同意

回復 maomaofifi 的帖子

無錯!

HI tangotango,
如果唔介意, 可否也PM一份給我作參考?
Thank you so much🙏

我都想要份問卷參考下,萬二分感謝!

回復 tangotango 的帖子

我都想要一份呀, 可以借來參考一下嗎?

我都想要一份呀, 麻煩你PM給我可以嘛? Thanks Thanks!

引用:回復+彈弓狗+的帖子 我認為填寫問卷部分是

原帖由 tangotango 於 12-10-18 發表
回復 彈弓狗 的帖子

我認為填寫問卷部分是很重要的,必須要做好資料搜集:學校歷史,辦學理念,培正紅藍精神是 ...
請問可以pm一份俾我嗎?thx

回復 maomaofifi 的帖子

講得好好!

bingbingo 發表於 13-8-6 23:17
我不是手寫的,是用電腦打和 print的。也沒有引用任何藍紅精神..... 只是寫出自己真正的想法。最後也幸運地 ...

我都想要一份參考, 可否send 一張比我呀, thanks !!

咁咪等同出貓!!!

引用:Quote:bingbingo+發表於+13-8-6+23:17+我不

原帖由 陳33 於 13-10-03 發表
我都想要一份參考, 可否send 一張比我呀, thanks !!
多謝你的回應,然而,問卷與考試卷不同,沒有指定的模範答案;亦舆文學作品不同,沒有既定的格式。由於沒有博覧群書,文筆也粗糙拙劣,我的問卷内容只屬一個普通家長的個人看法及見解,參考價值不高。可分享一點,在預備問卷的當兒,是一個很好的契機,讓自己重新再思考自己教育兒女的方向;亦可再次考慮所報的學校是否適合,甚有裨益。根據自己有限經驗所得,即使没參考其他人的問卷,問題亦不大,請不用擔心。

cattz288   講得好~  發表於 13-11-15 16:12
maomaofifi    發表於 13-10-7 11:46

引用:唔明點解大家都要問攞copy.+如果家長都無心

原帖由 maomaofifi 於 13-08-16 發表
唔明點解大家都要問攞copy. 如果家長都無心去填份問題, 一心要"參考"人地, 同抄功課有咩分別? end up份份問 ...
同意

‹ 上一主題|下一主題