用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深井天主教小學 課外活動一問
go

課外活動一問 [複製鏈接]

大家好呀!~ 我囝囝今年第一年入深天, 我有好多野都唔係好了解, 請各位多多指教!~

請問:

1. 如果幫小朋友報學校同毅泳會合辦果個習泳班, 佢地上堂個時駛唔駛家長陪同架? 因為我想幫阿仔報星期五放學個班, 但如果要家長陪同, 我又去唔到...煩惱中

2. 通告上面講O既連身膠衣係咩黎架?

3. 通告31號寫如果要安排小朋友星期六搭校車, 要自行同校車公司安排, 請問係咪即係打電話去校車公司報名, 定係下個月交車費時入多$100就得呢?

唔好意思, 實在太多問題, 希望各位多多包涵!~
   0    0    0    0

阿仔今年升P.3,希望可以幫你

2. 質料厚身防水-專供冬天時穿保暖的
3. 只需簽回回條,校車公司便安排及有人再通知
** 還有冬季服,如不介意着過,請PM我
McMummy

Vien,
多謝你回覆我呀!~
死火!~ 泳班張通告阿囝尋日帶返學校俾老師收左, 但係我又無剔到件連身膠衣, 點算?!

SheetaLi 的帖子

我都想問:其實亞女本身學開游水,價錢貴過佢!但我們住城門谷附近的,是否不值得轉??另星期六係咪多數都會返!因我覺得星期六都要噤早!好慘

回復 jovychan95 的帖子

星期六課外活動不一定要參加,只隨自己喜歡之活動報名
不過上學期一般都好熱烈,下學期會較容易報一點.
對 ! 平日巳早起,不用上學,當然不想再早起.
要想清楚才報 !!!
McMummy

回復 jovychan95 的帖子

Jovy,

其實有三個時段O既活動, 如果想報, 可以揀第二或第三段時間, 咁咪唔駛咁早返去囉!~ 不過就無得搭校車, 要自己接送。至於學游水, 我覺得如果學開個度學得好, 咁又無乜必要轉o既!

醒目開學勳章

SheetaLi 發表於 12-9-11 09:56
[size=15.199999809265137px]3. 通告31號寫如果要安排小朋友星期六搭校車, 要自行同校車公司安排, 請問係咪即係打電話去校車公司報名, 定係下個月交車費時入多$100就得呢?
大家好呀!~ 我囝囝今年第一年入深天, 我有好多野都唔係好了解, 請各位多多指教!~
交車費時同校車保母 講就得, 不用打電話

viensiu124 的帖子

所以只報了星期一的單簧管!

‹ 上一主題|下一主題