用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍吳國偉紀念幼稚園 收到救世軍幼稚園通知,女女將會2013-11 Interview。。 ...
go

收到救世軍幼稚園通知,女女將會2013-11 Interview。。 [複製鏈接]

女女宜家1yrs 2mon,上2個月聽講好多BB出世家長就會遞表,我甘尾先知我以為無希望但都即刻遞表,宜家收到信啦!!
女女將會系2013-11 interview.排no232,唔知有無機會。。。
有無家長可以分享下救世軍嘅interview系點?應該注意d咩?
我想比多d時間自己,同埋train 下女女。。好希望女女可以入到救世軍。。。。
   2    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

回覆:收到救世軍幼稚園通知,女女將會2013-11 Interview。。

吳國偉既無關係,唔洗一定要出世就報名,in.既時候都係比小朋友玩下,問佢間單問題,好似傾計咁,

多數都都係問家長多,唔似其他幼稚園咁,要分顔色、形狀、動物!

回覆:rubyplk 的帖子

咁會問家長問d咩?

醒目開學勳章 貢獻勳章

yaching 發表於 12-9-9 15:12
咁會問家長問d咩?
一D生活習慣, 邊個湊小朋友...... 其實真係好似傾計咁, 所以都唔太記得問過乜野

咁就好啦,有咩要註意呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

yaching 發表於 12-9-10 18:12
咁就好啦,有咩要註意呀
自然、舒服..... 唔好著到去飲咁
最好小朋友都會應下人, 老師都知道小朋友去到新既地方會怕羞, 所以老師都係主要問家長佢平時係點

聽講早D報名, 如果真係收左, 入上午班機會大~

即係跟你個NO. , 收左果120人, 如果個個都簡上午班, 就跟最先報名既次序, 其他就下午班

請問面試的時候,會問家長"點解會選擇這間學校",應該怎樣回答呀,謝謝~~

回覆:長期糧尾子 的帖子

如果好老實答:好多人都話好,好到一出世就排!都聽聞本校老師有愛心等等。。
唔知會唔會死左咧?haha

醒目開學勳章 貢獻勳章

yaching 發表於 12-9-25 02:22
如果好老實答:好多人都話好,好到一出世就排!都聽聞本校老師有愛心等等。。
唔知會唔會死左咧?haha

...
可能人地唔知, 樓上果間救世軍幼兒園就係, 呢間係幼稚園, 唔同架
幼兒園係全日制, 吳國偉係半日, 不過老師都係好有愛心既

我大仔報果時都係入學既前一年先報, 果時排到4百幾, 都收左呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

長期糧尾子 發表於 12-9-19 13:25
請問面試的時候,會問家長"點解會選擇這間學校",應該怎樣回答呀,謝謝~~
唔會問
我IN左8間幼稚園, 都無問過呢個問題

回復 yaching 的帖子

如果你咁答即係唔了解吳國偉, 因救世軍吳國偉"""幼稚園""', 係適齡入學年報名面試而收, 唔係救世軍"""幼兒園""'先到先得要早報名 ! 或者你可以去下校園導覽開放日及簡介會了解下是否喜歡學校呢 !

我bb都係11年出世,但仲未收到interview 通知....... -_-''' 唔知係咪因為係細仔所以無人理

醒目開學勳章 貢獻勳章

pinga_pinga 發表於 12-10-31 17:48
我bb都係11年出世,但仲未收到interview 通知....... -_-''' 唔知係咪因為係細仔所以無人理
...
11年出世未咁快interview架~
你BB應該係2014年9月入K1(希望我無計錯), 你BB就2013年11月先會interview

係呀,我希望多d準備,等女女可以入到

回復 rubyplk 的帖子

但你BB唔係11年出世咩?? 看見你話囡囡一歲多, 我仔仔今個月都一歲啦~

醒目開學勳章 貢獻勳章

pinga_pinga 發表於 12-11-13 18:21
回復 rubyplk 的帖子

但你BB唔係11年出世咩?? 看見你話囡囡一歲多, 我仔仔今個月都一歲啦~
NO啦...........
個POST係唔係好耐架啦?!

我囡囡08年出世, 依家K2啦

我小朋友都係讀吳國偉,不過K2時有個好惡好過份的英文老師嚇到佢現在仍好怕,完全唔想提起救世軍吳國偉,連經過都唔想!我們同佢上了一年多的輔導堂,情況才好了一點,但仍好怕老師,令小學老師擔心!不知何年何月才完全康復!

wayneng 發表於 12-11-16 18:40
我小朋友都係讀吳國偉,不過K2時有個好惡好過份的英文老師嚇到佢現在仍好怕,完全唔想提起救世軍吳國偉,連 ...
下.... 救的老師全部好like架喎, 全科英文老師得2個, 2個都好like好多小朋友喜歡跟這老師玩, 想問當中有無同老師了解過 ?????  當中有無什麼誤會 ??? 之後都有讀k3 ????

請問吳國偉同荃灣迦南比較邊間好些? 我今星期六仔仔也會interview吳國偉

回覆:subb 的帖子

沒有誤會,我親眼見到,且司徒校長親自向我們夫婦道歉,怎會有誤會
我兒子後來仍繼續讀K3,因為校長說不宜轉校,對學生不太好,我現在很後悔接受她的意見,應立刻轉校才對!

‹ 上一主題|下一主題