用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 五級樂理考試問題
go

五級樂理考試問題

接近考試既時間, 但係小朋友進度唔理想, 老師教學好飄忽, 讀左兩個月都冇就要考試..... 所以我想問下, 如果唔 pass, 跟住可以點做 ﹖係會再補考 or 其它 ﹖Thanks !

下年2月考多次

回覆:dor88 的帖子

小朋友中一, 老師暑假成日請假, 改堂, 好混亂, 好多書本都未教, 所以擔心小朋友唔pass,

另外想問, 如果唔 pass, 補考係咪一定要再跟琴行報名 ﹖可唔可以搵私人單對單教學 + 報名報考 ﹖Thanks !

cpcog  you can enroll the exam by yourself!  發表於 12-9-7 22:23

未補堂, 因為係一班幾個甘上堂, 所以時間會難就, 真係後悔點解唔一早搵單對單教學 ....

dor88 發表於 12-9-7 11:16
小朋友中一, 老師暑假成日請假, 改堂, 好混亂, 好多書本都未教, 所以擔心小朋友唔pass,

另外想問, 如果唔 ...

可以自己報or老師代報, 當然可以"私人單對單教學 + 報名報考"啦, 搵番琴老師教更好!

簽名被屏蔽

小朋友讀中一,理解力應該好好架喇, 而家單對單補多幾堂... 要pass 都唔難的! 你地住邊區架?

回復 marcuscyrus 的帖子

2013年2月五級樂理考試日期, 是否已出了, 有冇家長知道是那天? 謝

回復 POTATOYUNG 的帖子

未出的,不過我估是2月9

回復 marcuscyrus 的帖子

謝謝你, marcuscyrus

10月考五級樂理的, 收到考試通知未?

回覆:五級樂理考試問題

未收到通知

引用:10月考五級樂理的,+收到考試通知未?

簽名被屏蔽

回覆:五級樂理考試問題

想報名參加2月的五級樂理試,宜家開始單對單上堂,請問是否追得及?

簽名被屏蔽

LRY 發表於 12-10-2 21:47
想報名參加2月的五級樂理試,宜家開始單對單上堂,請問是否追得及?
如果孩子三、四年級.....足夠有餘,似乎還早了點吧?
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345