用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想K2轉校 YORK 容易嗎
go

想K2轉校 YORK 容易嗎

我兒現在K1, 如想下年轉去YORK 讀K2, 要幾時填form? Interview 有咩準備,
有無媽媽試過, 是否在K2轉校是很普通嗎?  我也擔心小朋友會不會不適應

謝謝各媽媽幫忙解答

點解要轉校? 我原本都想幫阿囡轉. 但老公超級反對. 最終冇轉到.

引用:我兒現在K1,+如想下年轉去YORK+讀K2,+要幾

原帖由 jack_dawson 於 12-09-05 發表
我兒現在K1, 如想下年轉去YORK 讀K2, 要幾時填form? Interview 有咩準備,
有無媽媽試過, 是否在K2轉校是 ...
點解想入York? 有何吸引之處?我囡囡有出年K1 offer. 依家仲1516緊

醒目開學勳章 貢獻勳章

應該唔難,有朋友都試過因為搬屋,8月先周圍揾學校,york係最快confirm到嘅!不過最後都無讀~
恐龍家

回覆:想K2轉校 YORK 容易嗎

York同迦南都出名濫收人,所以唔難

下, 係呀...... 原來係咁... 謝謝媽媽回覆, 其實我兒讀緊 creative ( X 思) - 唔識打個字, 怕佢現在程度太淺... 所以想再找學校, 會唔會太影響小朋友

冇話淺唔淺,只有適唔適合,開唔開心,天台都會出狀元

回覆:Vlone778 的帖子

天台只出一個狀元而名校除出狀元外還出榜眼及探花。不期望高中狀元,但希望都有個探花。

MAMA-BEANBEAN  HEHE.....AGREED.  發表於 12-9-14 16:54

我個仔讀York k1,宜家日日功課。你有無咁多時間俾佢呀?我兩公婆返工,我自己覺得有d辛苦。

係呀, 多議各位媽媽回覆, 我都係因為看到學費太費, 又要放棄

想問York留位費幾多錢?thanks!

回覆:vhunghk 的帖子