用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 私人訓練
go

私人訓練 [複製鏈接]

醫院PT我都等咗2-3個月, 而OT就下個月先睇第一次(等咗4-5個月), 不過, 奉勸你唔好對佢地有太大期望, 有時真係一分錢一分貨.

如果你想報playgroup可睇下協康嘅青蔥計劃, 幾好的, 好似呢排就報名, 你打去問問; 至於家居訓練, 當然最好先有人教你點做, 你可以上咗私人PST / OT, 睇下d導師點做, 佢地會俾意見你架喇. 多d同小朋友去公園玩都會有幫助.

希望可以幫到你.
sarahkyu 發表於 12-9-11 15:14
回復 mckm2007 的帖子

TKS!

可能我遇到果個冇你果個咁好, 8月第一次PT有45min, 第二次cut到30min, 下次仲係小組形式上, 大約4星期一次, 佢話資源有限, 俾唔到時間出黎...  不過最重要係佢好似唔係好攪得掂我囝囝咁, 而且冇乜點教到我地點喺屋企訓練個仔.... 我地唯有當俾囝囝喺度"玩吓"咁. 之後, 我另外有搵私人PT, 個導師好快就睇到同明確指出囝囝有乜嘢問題, handle到佢, 仲好清楚教我地平時點train囝囝, 我地都感覺有好大分別. 不過, 我都會喺兩邊繼續做, 唔好浪費任何訓練嘅機會.

YingYin 發表於 12-9-14 11:47
起初兩星期一次,(佢話一星期一次個D已很嚴重)物理治療師會同你約下一次時間,她很好人,有時唔得閑,工人姐姐 ...

‹ 上一主題|下一主題