用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬頭涌官立小學 有無福馬2B班家長?
go

有無福馬2B班家長? [複製鏈接]

如題,希望大家在此互相分享吓呀!

0    0    0    0

回復 Powermummy 的帖子

hello Powermummy,

你好,好開心係度認識到你,因為我個小朋友係插班生,所以想係度認識一d媽咪朋友,大家可以分享吓同互相提點,lee度似乎比較冷清,我係facebook create咗一個群組,但暫時都未有人加入,如你有興趣可search "馬頭涌官立小學(12-13年度)"這個群組,然後按"join group"之後pm我,你在facebook用的名字,那我便可confirm你的加入,其實只是多一個渠道,方便互通消息啫,你有興趣可以試試.

另我真係有嘢想問呀,請問中文科是否下個星期要背默課文呀?阿囝淨係寫咗"背課",又話要默書,所以唔知係邊樣,二年班了,仍然一舊雲咁,請問可否告知?謝謝.

Thanks Powermummy.  係呀,我個囝係好鍾意畫畫o家,一無嘢做就會攞張紙出嚟畫呀畫,不過通常都畫埋d古靈精怪d嘢.

回復 Edvychan 的帖子

powermummy,

我又有問題想請教你,請問今天學校派回來的紅色folder有什麼用?阿囝今日漏寫手冊,只寫了中文:作(一)及18/9默書,其他的都是靠記憶做,我刻意不幫他問你,由得他明天做漏功課又好,帶漏嘢又好,等他有一個提醒,希望他會記得寫齊手冊.

另我想問今日word bank 有沒有用到,阿囝話老師話佢是無的,但又無講幾時會比番佢,請問今日word bank 有無功課?成日要你抽時間答我,真是萬分感激.

Thanks, Powermummy.  

咁睇佢做漏咗功課la,有d唔洗做,佢又做咗,請問英文生字係寫d mud呢?Lee度比較冷清,好似好少家長會留言,真係好彩識到你,咁我地先無咁傍惶咋.

Hi powermummy,

唔好意思,想問吓昨天(18/9)的中文功課中是否有預默,阿囝係手冊到寫咗,但又唔知幾時同默邊d,今日返去問老師,佢話老師話無嘢要默,請問到底昨天中文功課中的是什麼?

回復 Edvychan 的帖子

原來阿囝寫錯咗,係預讀....

‹ 上一主題|下一主題